De persoonlijke Top 5 van Janet

De persoonlijke Top 5 van Janet


Zit jij te springen om echte aanraders? Boeken die je absoluut gelezen moet hebben of gewoon dat ene prachtige verhaal. Wij zullen van al onze recensenten een persoonlijke Top 5 publiceren. Het allerbeste wat ze ooit hebben gelezen. Daarna beantwoorden zij de vraag welk boek ze het meest is bijgebleven en waarom. Dit levert een lijst met heerlijke aanraders op die je direct op je leeslijst kunt zetten. Nu is het woord aan Janet, onze vijfde recensent, die twee lijstjes heeft samengesteld: voor literatuur en voor zelfhulp, of zoals zij ze graag noemt: lees- en leerboeken.

Zelfhulp Top 5

1. The seat of the soul – Gary Zukav

Meer over dit boek >

 

2. Self matters – Dr. Philip C. McGraw

Meer over dit boek >

 

3. Big magic – Elizabeth Gilbert

Meer over dit boek >

 

4. 365 dagen succesvol – David de Kock en Arjan Vergeer

Meer over dit boek >

 

5. Liefdesbang – Hannah Cuppen

Meer over dit boek >

Literatuur Top 5

1. Aanpakken! – Sophia Kinsella

Meer over dit boek >

 

2. De tranen van de godin – Barbara Erskine

Meer over dit boek >

 

3. Het bernini mysterie – Dan Brown

Meer over dit boek >

 

4. Harry Potter en de gevangene van Azkaban (maar stiekem de complete serie) – J.K. Rowling

Meer over dit boek >

 

5. De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Meer over dit boek >

Boek dat het meest is bijgebleven

Ademloos – Kim Moelands

Dit boek vertelt het autobiografische verhaal van Kim, die taaislijmziekte heeft. Kim is een jonge vrouw, die haar geliefde Ron aan dezelfde ziekte verliest. Het is prachtig kwetsbaar geschreven, met zoveel liefde voor Ron, maar ook voor het leven.
Ik las het boek in 2014, en raakt er volledig in verloren. Ik heb gehuild toen Ron overleed, en gelachen toen Kim weer voorzichtig begon te genieten van het leven na het verlies. Kim vertelt indringend over haar ziekte, over wat het met haar lichaam en haar gedachten doet. Ze geeft een kijkje in hoe het er aan toe gaat in ziekenhuizen en hoe zij als patiënt zelf de touwtjes in handen probeert te houden over wat er met haar lichaam gebeurt. En wat ik nog het meest bijzondere vind aan dit boek is – hoewel het onderwerp best zwaar en schrijnend is – Kim voegt zoveel licht en liefde toe waardoor je niet anders kunt dan haar lief te hebben, als was ze je eigen beste vriendin. Meer over dit boek >

Een quote uit het boek:

‘De zoetige lucht van de eerste lenteregen vult mijn neusgaten. De geur van nieuw leven is overal om mij heen. Ik geef mijn beschadigde longen de opdracht om diep te inhaleren. Ik hoop dat de ademtocht mijn gewonde hart zal strelen. Ik adem in door mijn neus en uit door mijn mond.
Waarom voel ik nog niks? Waarom begint er ergens diep van binnen niet iets te tintelen? Om het moment dat ik me dat afvraag, liefkoost een gouden zonnestraal mijn gezicht. Ik koester me in de warmte en zonder het te beseffen ga ik terug in de tijd. Ik fiets weer met Ron in Frankrijk.
Voor het eerst sinds zijn dood wil ik weer schreeuwen. Er is alleen 1 verschil met toen: nu heb ik wel geluid en is het een schreeuw van blijdschap, vervuld met hoop…’


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.