De persoonlijke Top 5 van Luus

De persoonlijke Top 5 van Luus


Zit jij te springen om echte aanraders? Boeken die je absoluut gelezen moet hebben of gewoon dat ene prachtige verhaal. Wij zullen van al onze recensenten een persoonlijke Top 5 publiceren. Het allerbeste wat ze ooit hebben gelezen. Daarna beantwoorden zij de vraag welk boek ze het meest is bijgebleven en waarom. Dit levert een lijst met heerlijke aanraders op die je direct op je leeslijst kunt zetten. We beginnen met de persoonlijke Top 5 van Luus.

Zelfhulp Top 5

1. Ik ben een planteneter – Boele Ytsma

 

Meer over dit boek >

 

2. Niets meer aan doen – Christine Carter

 

Meer over dit boek >

 

3. Zonder stress – davidji

 

Meer over dit boek >

 

4. The Power of Now – Eckhart Tolle

 

Meer over dit boek >

 

5. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

 

Meer over dit boek >

Literatuur Top 5

1. Wild – Cheryl Strayed

 

Meer over dit boek >

 

2. The Fault in Our Stars – John Green

 

Meer over dit boek >

 

3. Voor jou – Jojo Moyes

 

Meer over dit boek >

 

4. Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck

 

Meer over dit boek >

 

5. Everything is Illuminated – Jonathan Safran Foer

 

Meer over dit boek >

Boek dat het meest is bijgebleven

Loslaten – Jan Wolter Bijleveld en Ingebord Deana

Het boek Loslaten las ik in 2014, en er is me nog veel van bijgebleven wat mij iedere dag helpt. In het boek worden 35 grote en kleine vragen over het leven besproken, met als thema loslaten. We denken allemaal van alles te moeten, en ook de maatschappij legt ons bepaalde dingen op. In het boek leer je dat jij (tot op bepaalde hoogte natuurlijk) invloed hebt op alles wat je denkt te moeten.

Het boek heeft mij de ogen geopend en weer even laten beseffen dat wij mensen, zorgen voor een groot deel zelf maken. Door het lezen van dit boek is het er nog meer ingedrukt dat zorgen maken of piekeren geen zin heeft, maar dan ook echt geen zin. Het zorgt er niet voor dat een situatie beter wordt, daar heb je met zorgen en piekeren geen invloed op. Dus waarom zorgen maken?

Regelmatig denk ik nog, dit is zo’n situatie waarbij ik gewoon moet loslaten. Loslaten doe je door te accepteren, niet te piekeren en je geen zorgen te maken. Door het besef dat je de situatie toch niet kunt veranderen. Je leven wordt een stuk lichter! Meer over dit boek >

Een quote uit het boek:

‘Alleen wie fouten durft te maken, groeit. Op safe spelen betekent stilstand en uiteindelijk achteruitgang. Op weg naar verbetering moet je gewoon een paar keur goed miskleunen’.


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.