De persoonlijke Top 5 van Marita

De persoonlijke Top 5 van Marita


Zit jij te springen om echte aanraders? Boeken die je absoluut gelezen moet hebben of gewoon dat ene prachtige verhaal. Wij zullen van al onze recensenten een persoonlijke Top 5 publiceren. Het allerbeste wat ze ooit hebben gelezen. Daarna beantwoorden zij de vraag welk boek ze het meest is bijgebleven en waarom. Dit levert een lijst met heerlijke aanraders op die je direct op je leeslijst kunt zetten. De beurt is nu aan Marita!

Literatuur Top 5

1. Messias – Toni Coppers

 

Meer over dit boek >

 

2. De wolventemmer – Barbara Jurgens

 

Meer over dit boek >

 

3. De wolventemmer – Opgejaagd – Barbara Jurgens

 

Meer over dit boek >

 

4. Schaduw van de nacht – Tess Gerritsen

 

Meer over dit boek >

 

5. De behandeling – Mo Hayder

 

Meer over dit boek >

Boek dat het meest is bijgebleven

De wolventemmer – Barbara Jurgens

De wolventemmer is het boek dat mij het meeste is bijgebleven, omdat het mij verraste hoe erg een jeugdboek een volwassene zo kan boeien.
Het verhaal gaat over het 14-jarig Nederlands meisje Runa, dat door familiale omstandigheden in Italië belandt. Daar neemt haar leven een totaal andere wending. Ze wordt er stapelverliefd op Rocco, die naderhand een halfwolf blijkt te zijn. Haar zus Isa wordt ontvoerd. Door haar eigen speciale gaven kan ze communiceren met wolven en ontstaat er een bijzondere onderlinge vriendschapsband. De wolven zullen haar helpen om haar zus te redden. Als het leven van de wolven bedreigd wordt beslist ze dat ze hen zal begeleiden om een veilige plek te zoeken.
Dit boek is een aanrader voor jong en oud omwille van de sfeer die het oproept. Een klein Italiaans dorpje, de sneeuw, het gezellige huisje van de oma, de ongerepte natuur, de wolven. Het sleept je mee in een onwaarschijnlijk verhaal over vriendschap en moed. Meer over dit boek >

Een quote uit het boek:

‘Mens of wolf, wat je ook bent. Ik laat je niet in de steek.’


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.