De persoonlijke Top 5 van Suzanne

De persoonlijke Top 5 van Suzanne


Zit jij te springen om echte aanraders? Boeken die je absoluut gelezen moet hebben of gewoon dat ene prachtige verhaal. Wij zullen van al onze recensenten een persoonlijke Top 5 publiceren. Het allerbeste wat ze ooit hebben gelezen. Daarna beantwoorden zij de vraag welk boek ze het meest is bijgebleven en waarom. Dit levert een lijst met heerlijke aanraders op die je direct op je leeslijst kunt zetten. De beurt is nu aan Suzanne!

Literatuur Top 5

1. Harry Potter en de vuurbeker – J.K. Rowling

Meer over dit boek >

 

2. Hart van inkt – Cornelia Funcke

Meer over dit boek >

 

3. Percy Jackson en de Olympiërs: De strijd om het labyrint – Rick Riordan

Meer over dit boek >

 

4. De avonturen van de familie Kane: De troon van vuur – Rick RiordanMeer over dit boek >

 

5. Am I normal yet? – Holly Bourne

Meer over dit boek >

Boek dat het meest is bijgebleven

Het oneindige verhaal – Michael Ende

Dit is het bekende verhaal over Bastiaan, die zich met het gestolen boek Het oneindige verhaal op de zolder van zijn school verstopt. Langzaam maar zeker wordt hij de magische wereld van Fantásië in getrokken. Het is een rijk verhaal dat nooit oud wordt en dat ik met veel plezier nog meerdere malen zal herlezen.

Ik kreeg het boek als verjaardagscadeau in 2012. Ik was toen dertien. En ik was onmiddellijk verliefd. Bastiaan en ik zijn samen op vele avonturen geweest in Fantásië en we hebben zowel gelachen als gehuild. De karakters zijn ongelooflijk en Atréjoe is nog steeds een van mijn favoriete helden. De omvang van het verhaal is immens en het einde geeft je enorm veel voldoening. Meer over dit boek >

Een quote uit het boek:

‘Beraadslagingen die het wel en wee van Fantásië betroffen werden in de regel in de grote troonzaal van de Ivoren Toren gehouden, die binnen het eigenlijke paleis enkele verdiepingen lager dan het magnoliapaviljoen lag.
Nu was deze witte, cirkelronde ruimte gevuld met gedempt geroezemoes van stemmen. De vierhonderdnegenennegentig beste dokters uit het hele Fantásische rijk waren hier bijeen en spraken fluisterend of zacht mompelend in kleine of grotere groepjes met elkaar. Elk van hen had bij de Kleine Keizerin een visite gemaakt – enkelen al enige tijd, anderen pas kort geleden – en elk een had getracht haar met zijn kundigheid te helpen.’


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.