Recensie: B.A. Paris – De gast

Recensie: B.A. Paris – De gast


Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting veranderd. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten na een affaire van hem. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt…

ISBN: 9789026365591 – Uitgeverij Ambo Anthos – Aantal pagina’s: 368 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal waar je je aandacht bij moet houden.’

Hoofdpersonages

*****

De gast vertelt het verhaal van Gabriel en Iris. Zij krijgen Laure als gast in hun huis nadat haar relatie met Pierre op de klippen is gelopen. Daarnaast lees je over Beth, de dochter van Gabriel en Iris. Ook Esme en Hugh, buurtbewoners van Gabriel en Iris, komen in dit verhaal voor. Tuinman Joseph leer je in dit boek ook kennen.
Persoonlijk vond ik sommige verhoudingen in dit boek wat te toevallig overkomen.
— Eline

Sfeer

*****

Ik moest mijn gedachten bij De gast houden, anders raakte ik de draad van het verhaal kwijt. Wel is het verhaal in de basis spannend, hoewel het op mij soms wat ongeloofwaardig over is gekomen. Wat sterk is, is dat je als lezer al snel met veel personages compassie voelt. Dit maakt vooral het slot van De gast heel intrigerend.
— Eline

Schrijfstijl

*****

De gast bevat veel verwijzingen naar hem en haar. Hierdoor was voor mij niet altijd direct duidelijk welk personage hier bedoeld werd. Daarnaast merkte ik verschillende typefouten op in het boek. Ik vind het prettig dat de hoofdstukken steeds zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven. In het ene hoofdstuk staat Gabriel centraal en in het hoofdstuk daarna lees je hoe dezelfde of een andere situatie is vanuit het oogpunt van Iris.
— Eline

Passage uit het boek

‘Hand in hand liepen ze naar de voordeur. Gabriel draaide hem van het slot en Iris wilde al over de drempel stappen toen hij een arm uitstak en haar tegenhield.
‘Er ligt geen post,’ siste hij.
Iris fronste en realiseerde zich toen wat hij bedoelde. Normaal lag er een stapel post op de deurmat als ze twee weken weg waren geweest. Maar er lag niets.
‘Doe het licht eens aan,’ fluisterde ze.
Gabriel stak zijn hand naar binnen en vond de schakelaar.
‘Mijn vestje.’ Iris wees naar de trappaal, waar een blauw vestje over gedrapeerd was. ‘Dat heb ik daar niet achtergelaten. En die ook niet,’ voegde ze eraan toe, wijzend naar een paar espadrilles die schijnbaar achteloos uitgeschopt op de vloer lagen.
‘Beth is er toch niet?’ voeg Gabriel met gedempte stem, hoewel hij wist dat hun dochter als vrijwilligster in een hondenasiel in Griekenland werkte.
‘Nee, ze blijft nog drie maanden weg. En ze zou nog niet dood gevonden willen worden in mijn vestje.’
Gabriel liep de hal in en duwde de deur naar de woonkamer open.
‘Nou, er is hier in elk geval iémand geweest,’ zei hij met een knikje naar een slordige stapel tijdschriften op de salontafel.’

Leesvoorschrift

Als je De gast leest in een lekker zonnetje, past het precies bij het weertype waarover je leest in dit boek. Met een sterke kop koffie lukt het vast om je gedachten bij het verhaal te houden.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.