Recensie: Becky Chalsen – Trouwlust

Recensie: Becky Chalsen – Trouwlust


In Trouwlust serveert Becky Chalsen alles wat een lezer weet te smaken: een zonovergoten setting, familiedrama, lang verborgen geheimen en een antwoord op een groot aantal ‘wat-als’-vragen die zelfs het beste koppel zouden uitdagen.

De hoofdrolspelers: Amy en Jo, onafscheidelijke tweelingzussen, en Ben, Amy’s jeugdliefde die nu haar man is. De zusjes worden bijna dertig en Jo gaat trouwen. Het feest gaat door op het idyllische Amerikaanse Fire Island, een zomerse locatie voor een spetterend feest.

ISBN: 9789072201812 – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – Aantal pagina’s: 339 – Roman


*****

5 van de 5 sterren
(5 van de 5) – Kaylee / (5 van de 5) – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Trouwlust is een meeslepende roman die je onderdompelt in de verwarde gevoelens van een jonge vrouw.’

Hoofdpersonages

*****
— Kaylee

*****
— Marita

Amy is een vrouw van bijna dertig. Ze is al sinds haar jeugd samen met Ben. Ze zijn getrouwd en hebben de nodige hobbels gekend tijdens hun relatie. Al deze tijd was daar ook Amy’s tweelingzus Jo. Samen met Ben hebben ze heel veel beleefd en meegemaakt en de band tussen hen is dan ook erg sterk. Wanneer Amy’s ex onverwacht op de bruiloft van Jo verschijnt, zorgt dit voor een andere wending van de feestvreugde.

Jo staat op het punt te gaan trouwen met haar grote liefde Dave. De twee kennen elkaar nog niet zo heel lang, maar gaan hun liefde bezegelen door te gaan trouwen. Tijdens de huwelijksweek met de twee families bij elkaar gebeuren er veel dingen. Er doen zich wat dingen voor tussen Jo en Amy en Jo ziet ineens een andere kant van haar zus…

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?

Kaylee en Marita: Amy is ons het meest bijgebleven. Ze heeft met Ben veel meegemaakt en moet dit op haar manier verwerken. Hierdoor maakt ze misschien keuzes die andere mensen niet zouden maken. Wij vinden het verfrissend, en misschien voor sommige mensen herkenbaar, dat de liefde op deze manier beschreven wordt.

Sfeer

*****
— Kaylee

*****
— Marita

Wat is de kracht van dit boek qua sfeer? Wat voor gevoel had je gedurende het lezen van dit verhaal?

Marita: Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm door Amy. Je wordt meegesleurd in al de verwarde en tegenstijdige gevoelens waar Amy mee te kampen heeft ten gevolge van een traumatische ervaring. De schrijfster Becky Chalsen weet de spanning op te bouwen, ze maakt je nieuwsgierig naar het geheim dat Amy en Ben delen. Je zou zo dikwijls willen zeggen ‘Doe dit niet Amy’ als je voelt dat ze verkeerde keuzes maakt. Het is een verhaal dat heel wat van je wilskracht vraagt om niet al naar het einde te gaan spieken.

Kaylee: Trouwlust is wat mij betreft een goede roman. Het is geen alledaags verhaal. Vanaf het begin weet je dat Amy en Ben samen iets meegemaakt hebben. Zij moeten dit duidelijk verwerken en doen dit beide op hun eigen manier. Ik vind het een sterke roman die ook de kwetsbare kanten van een relatie durft te belichten.

Schrijfstijl

*****
— Kaylee

*****
— Marita

Wat vond je goed en wat vond je tegenvallen qua schrijfstijl?

Kaylee en Marita: Wij vinden het verhaal vlot geschreven. Ondanks dat er veel personages in het verhaal aanwezig zijn, is dit niet verwarrend. Wij hebben het boek vrij snel uitgelezen omdat het ons geboeid hield.

Heb je eerder iets van deze auteur gelezen?

Marita: Nee, dit is het eerste boek dat ik lees van deze schrijfster.

Kaylee: Ik heb nog nooit eerder een boek van Becky Chalsen gelezen, maar dit boek smaakt zeker naar meer van haar.

Passage uit het boek

‘Ben kwam regelrecht uit een sprookje, eentje dat veel kans maakte op een einde met ‘en ze leefde nog lang en gelukkig’. Dat wilde ik niet op het spel zetten. Of niet nog eens. Ik had genoeg lessen statistiek achter de rug om te weten dat, als de kaarten opnieuw werden geschud, ik geen betere hand zou krijgen dan diegene die ik nu had. En toch, nu ik hem van me zag wegwandelen, met de verblindende zon achter zijn silhouet, kon ik niet anders dan het me stilletjes afvragen.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een hete zomerdag, op het strand met een cocktail bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

339 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.