Recensie: Ben Peters – Strontvlieg

Recensie: Ben Peters – Strontvlieg


De aan wiet verslaafde beveiligingsman Tom van Vleuten is getuige van de liquidatie op drie kopstukken uit de hennepteelt. Deze ingrijpende gebeurtenis wakkert zijn oude wens om detective te worden weer aan. Licht getraumatiseerd maar hevig geïnteresseerd gaat de sympathieke anti-held op zoek naar de toedracht. Welke verrassend genoeg wel eens in een heel andere hoek dan de wietteelt zou kunnen liggen: het wereldje van de modelbouw. Niet gehinderd door enige voorzichtigheid weet Van Vleuten in beide scenes te infiltreren. Met succes, want hij lijkt meer resultaten te boeken dan de rechercheurs Leber en Braam die Van Vleuten als verdachte zien. Tom’s gevaarlijke zoektocht naar de moordenaar is een bizar avontuur vol keihard geweld, pure pornografie en grove humor. Met een zeer onverwachte ontknoping!

ISBN: 9789 082 423 303 – Lyricom Uitgeverij – Aantal pagina’s: 383 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren — Tim


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Strontvlieg is een verrassend stevige Nederlandse thriller.’

Hoofdpersonages

*****

Tom van Vleuten is de hoofdpersoon. Een beveiligingsman die van een jointje houdt. Hij is zoals men dat noemt een strontvlieg, een amateurdetective. Als Tom een groot ongeluk ontdekt met een bizarre wending kan hij het niet laten om zich erin te mengen.
— Tim

Sfeer

*****

De echte pure en rauwe Nederlandse sfeer is erg goed geraakt. Van kneuterige modelbouwers tot zware criminelen uit het drugscircuit. Dit boek heeft het allemaal.
— Tim

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl past goed bij het genre. Niet te gedetailleerd maar genoeg om zelf conclusies te kunnen trekken als lezer. De schrijver neemt geen blad voor de mond bij het beschrijven van de seksscènes.
— Tim

Passage uit het boek

Tom ging met trillende knieën zitten en Gilles nam plaats tegenover hem. Leen stond wijdbeens terwijl hij de knuppel met zijn rechterhand vasthield en op zijn schouder liet rusten. Hij keek boos. ‘Tom,’ zei Gilles. ‘Nu moet je me toch eens vertellen: wat deed je hier gisteren nou echt?’
‘Euh, foldertjes lopen, echt waar.’
Leen stompte met de top van de knuppel Tom keihard op de zijkant van zijn nek.
‘Niet waar!’ schreeuwde hij.
Tom kreunde van de pijn.
‘Nee, niet waar,’ herhaalde Gilles rustig. ‘Er was een getuige van de schietpartij. Een beveiligingsman. Twee dagen later verschijnt er héél toevallig een beveiligingsman op het kamp om folders te bezorgen. Tom van Vleuten, jij was die getuige hè?’

Leesvoorschrift

21-whiskey

Dit boek is uitermate geschikt om te lezen wanneer je toe bent aan een tussendoortje. Niet te moeilijk, maar wel puur en hard. Een glas whiskey maakt het plaatje compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

20%

80%

Hoe dik is de pil?

383 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.