Recensie: Ben Tiggelaar – Dromen, durven, doen

Recensie: Ben Tiggelaar – Dromen, durven, doen


Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol? Wat bepaalt 95% van je gedrag (zonder dat je het merkt)? Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes?
Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling…

Maar wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en – uiteindelijk – doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering?

Ben Tiggelaar geeft heldere antwoorden. Gebaseerd op actuele psychologische inzichten, praktische ervaring én persoonlijke verhalen van mensen die – met vallen en opstaan – hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf.

ISBN: 9027 416 052 – Spectrum – Aantal pagina’s: 140 – Zelfhulpboeken


*****

5 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Leer je leven blijvend te veranderen, het kan echt!

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Realiseer je dat grote veranderingen nooit in één keer tot stand komen. Iedere dag iets kleins doen in de goede richting brengt je uiteindelijk ook bij je doel. Het is een proces van vallen en opstaan dat soms jaren kan duren.

Creëer voldoende ruimte en overzicht als je dingen wilt veranderen. Door stress en uitputting wordt de kans dat je terugvalt in je oude gewoonten groter.

Succesvol veranderen? Richt je vooral op belonen en meten in plaats van op straffen. Het is bewezen dat je door jezelf te straffen steeds minder gemotiveerd raakt om energie in je doel te steken.

Volhouden is de kunst: je moet soms lange tijd je gedrag en resultaten meten om je winst te behouden.

De meest effectieve tip: bedenk van te voren wat er mis kan gaan, zodat je meteen kunt ingrijpen en bijsturen wanneer nodig.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Een overzichtelijk boek met heldere informatie die meteen aanzet tot – niet alleen dromen en durven – maar doen! Op een niet belerende wijze wordt uitgelegd hoe je tot de veranderingen komt die je voor ogen hebt. Makkelijk en duidelijk omschreven met tips die goed bruikbaar zijn.
— Luus

Passage uit het boek

Soms kun je letterlijk moe worden van alle veranderingen die er plaatsvinden. En natuurlijk is niet iedere verandering een verbetering. Maar voor iedere verbetering is wel een verandering nodig. Daar valt niet aan te ontkomen. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in de werking van je eigen gedrag en dat van anderen én kennis van effectieve technieken voor doelgerichte zelfsturing en beïnvloeding.

Van alle mensen die beginnen met een persoonlijke verandering, valt meer dan 80% binnen twee jaar weer terug in oude gewoontes. Voor veranderingen in bedrijven zijn de cijfers vergelijkbaar. Hoe komt het dat zoveel veranderingen mislukken? Enkele antwoorden uit gedragspsychologisch onderzoek.

1. We kijken teveel naar resultaten en te weinig naar gedrag. We kennen de eindbestemming, maar benoemen niet duidelijk welke dagelijkse kleine stappen we moeten zetten.

2. We richten ons op bewust, gepland gedrag dat naar schatting slechts 5% van het totaal vormt. Maar liefst 95% van ons gedrag verloopt onbewust, automatisch en wordt gestuurd door omgevingsfactoren.

3. Iedere verandering betekent een kans op verlies, in ieder geval van oude zekerheden. Uit onderzoek blijkt dat een verlies ons minimaal twee zo hard raakt als een vergelijkbare winst.

4. We zijn ongeduldig, werken ongestructureerd en ongefaseerd. Veranderingen hebben echter juist tijd nodig. Mensen gaan door verschillende fasen voordat ze er ‘klaar’ voor zijn.

Voor wie is dit boek?

Wil je al heel lang af van een slechte gewoonte of een verandering doorvoeren in je leven, maar lukt het je om welke reden dan ook niet? Lukt het niet om te beginnen, of om juist door te zetten? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Met de tips van Ben zul je zeker slagen.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

140 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.