Recensie: Berthold Gunster – Omdenken in communicatie

Recensie: Berthold Gunster – Omdenken in communicatie


Omdenken in communicatie is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei situaties: op het werk, binnen de familie, met kinderen en in liefdesrelaties.

ISBN: 9789 400 507 777 – A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 63 – Informatief boek


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi vormgegeven boekje dat nieuw licht werpt op je communicatie.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boekje leert je dat omdenken begint met accepteren van de ander, de ander te erkennen, te spiegelen, te verwisselen van rol, te respecteren, te ontregelen en om ja te zeggen. Allemaal om je relaties te bevorderen en out of the box te denken, om zo tot positieve oplossingen te komen.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Naast de leuke schrijfstijl is dit boekje ook mooi om naar te kijken. De casussen in het boekje zijn leuk vormgegeven en zetten je eens goed aan het denken over je manieren van communiceren.
— Luus

Passage uit het boek

Het tegenovergestelde van vastdenken is omdenken. Omdenken is een manier van denken om van een probleem juist een mogelijkheid te maken, van een bedreiging een kans of van een ramp een zegen. Bij omdenken ga je niet tegen de ander in, je zegt er niet ja-maar tegen, maar juist ja-en. Daar waar de essentie van contrasteren is dat je de ander niet accepteert, is het de essentie van omdenken dat je de ander juist wél accepteert. Inclusief het ‘lastige’ gedrag. Sterker nog, je maakt er gebruik van.

Voor wie is dit boek?

Loop je wel eens vast in je manier van communiceren? En kun je een frisse blik hierop goed gebruiken? Dan is dit het volgende boek dat je zou moeten lezen. Een kort maar krachtig boekje dat een nieuw licht werpt op je manier van praten, denken en aanpakken.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

63 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.