Recensie: Charlotte Dematons – Sinterklaas

Recensie: Charlotte Dematons – Sinterklaas


Jaren geleden logeerde Charlotte Dematons één week op het landgoed van Sinterklaas in Spanje. Ze tekende er alles wat zij zag en maakte een prentenboek met wel duizend verhalen. Sindsdien is er veel veranderd in de wereld. Zo ook in die van Sinterklaas.
Nu verschijnt het nieuwe kijk- en zoekboek Sinterklaas van Charlotte Dematons. Al jaren wordt vol verwachting uitgekeken naar de herziene editie van deze succesvolle klassieker over Sinterklaas en zijn Pieten. Dematons werkte ruim twee jaar aan het veranderen van de prenten uit haar oorspronkelijke boek. Zo ontstond een nieuw prentenboek, dat past bij de tijd van nu, voor kinderen van nu.

ISBN: 9789083340777 – Uitgeverij Dematons – Aantal pagina’s: 36 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig woordeloos prentenboek over het reilen en zeilen van Sint en de Pieten.’

Verhaallijn

*****

Speciaal voor Sinterklaas heeft Charlotte Dematons bij Sinterklaas gelogeerd. Daar leerde zij dat de Pieten in een Pietenflat wonen, dat de zolder is omgebouwd tot bibliotheek en er een enorme flatscreen hangt om naar films te kijken of te gamen. De stoomboot is ook verbeterd. De meeste Pieten slapen nu bovendeks, behalve degenen die dat niet willen. De steenkolen worden binnenkort vervangen door elektriciteit of waterstof. De zonnepanelen zijn al geïnstalleerd. Waarschijnlijk heeft iedereen zelfs een mobiele telefoon, inclusief Sinterklaas.
In Nederland is ook veel veranderd in al die jaren: meer fietspaden, bakfietsen, elektrische fietsen en verbouwde huizen. Ook zijn er meer mensen. Helemaal nieuw is de trainingsdag voor Hulppieten! Grote mensen kunnen zich voor deze dag opgeven. Na een stevige training, afgerond met een examen, kunnen zij een diploma Tijdelijke Hulppiet halen (3 jaar geldig!). Alles wat Charlotte heeft gezien, is getekend in dit prentenboek. Inclusief Sinterklaaskrant!
— Eline

Illustraties

*****

Sinterklaas is een prentenboek zonder woorden. Dit maakt dat je als kijker naar dit boek, je eigen fantasie kunt gebruiken bij het bedenken van verhalen. Alle prenten nodigen uit tot lang kijken en zoeken. Er is enorm veel te zien!
De prent die op mij de meeste indruk heeft gemaakt, is de Pietenschool. Hierin zitten heel veel kleine grapjes. Zo is er iemand gezakt voor het examen en loopt verdrietig weg, maar gelukkig zijn er twee Pieten om hem te troosten. Ook zie je op deze prent wat je allemaal moet kunnen om een Piet te zijn, dat is nog heel wat!
— Eline

Stukje uit het boek

Voor wie is het boek?

Sinterklaas is geschikt voor iedereen vanaf drie jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.