Recensie: Christiane Dorion – Dierenbouwsels

Recensie: Christiane Dorion – Dierenbouwsels


Mensen denken wel dat ze alles kunnen bouwen, maar ze kunnen nog heel wat van ons leren! Wij dieren bouwen al miljoenen jaren huizen op maat en gebruiken daarbij op een fantastische manier materialen, vormen, water en koeltechnieken.
In dit tweede boek over biomimicry maak je kennis met dierenbouwers (en een paar planten) die mensen hebben geïnspireerd om de meest geweldige dingen te maken.

ISBN: 9789047714521 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 78 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een rijk geïllustreerd, informatief boek.’

Verhaallijn

*****

Dierenbouwsels heeft een mooie opbouw. Zo begint het boek met een hoofdstuk over bouwen, gevold door materialen, vormen, energie en tot slot een hoofdstuk over water. Deze indeling maakt het boek overzichtelijk en door de inhoudsopgave kun je makkelijk naar het deel bladeren waar jij meer over wilt weten.
De verschillende dieren en planten die centraal staan in dit boek hebben het verhaal geschreven vanuit de ik-vorm. Dit zal kinderen nog meer aanspreken en hierdoor zal de informatie beter beklijven.
— Eline

Illustraties

*****

Dierenbouwsels is per spread mooi vormgegeven. De gehele spread gaat over één dier of plant. Deze spread is kleurrijk en bevat allerlei kleinere illustraties om de tekst nog meer kracht bij te zetten. Vaak zitten er in deze illustraties kleine grapjes. Zo zie je bijvoorbeeld een tube lijm waarop te lezen is: ‘mossel lijm’ in het hoofdstuk over de mossel. Deze grapjes zorgen ervoor dat de informatie nog beter onthouden wordt.
— Eline

Stukje uit het boek

Het leven van een mossel is als eb en vloed – het heeft zijn hoogte– en dieptepunten! Wij mosselen zijn graag met z’n allen op een kluitje aan de kust. We klampen ons vast aan de rotsen om niet door de golven weggespoeld te worden. Maar als we bij eb worden blootgelegd, vormen we een buffet voor hongerige zeevogels. En daarbij lopen we altijd het risico om in een pasta met zeevruchten te belanden.’

Voor wie is het boek?

Dierenbouwsels is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

 

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.