Recensie: Cora Carmack – Op het spel

Recensie: Cora Carmack – Op het spel


Dallas Cole heeft een hekel aan football. Haar vader is footballtrainer dus haar hele leven staat in het teken van de sport. Ze is blij als ze kan gaan studeren en even van de sport verlost zal zijn. Dan vertelt haar vader dat hij een nieuwe baan heeft: als trainer van het team van de universiteit waar zij aan gaat studeren. Dallas baalt als een stekker en probeert haar vader en zijn team zoveel mogelijk te vermijden.
Op een feestje ontmoet ze Carson. De vonk slaat gelijk over. Dallas weet echter niet dat Carson in het footballteam zit. En Carson weet niet dat hij verliefd aan het worden is op de dochter van zijn strenge coach…

ISBN: 9789021404721 – Uitgeverij Querido – Aantal pagina’s: 271 – New Adult


*****

3 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Op het spel is een heerlijk verhaal waar je lekker bij kan wegdromen.’

Hoofdpersonages

*****

Dallas is opgegroeid met football doordat haar vader footballtrainer is. Ze heeft er een regelrechte afkeer van gekregen. Ze was dan ook heel blij om naar de universiteit te gaan en eindelijk van haar vader “verlost” te zijn. Maar wat blijkt? Haar vader heeft daar een nieuwe baan als coach aangeboden gekregen die hij maar al te graag aanneemt. Dallas probeert alles wat met football te maken heeft zoveel mogelijk te ontwijken. Zo ook haar ex-vriendje, de quarterback van het footballteam. Wanneer ze op een feestje probeert weg te vluchten voor haar ex en zijn vrienden, belandt Dallas letterlijk in de armen van Carson. Ze voelt meteen een klik met hem, maar ze weet nog niet dat hij ook deel uit maakt van het footballteam.
— Fien

Sfeer

*****

Op het spel is echt een heerlijk liefdesverhaal met ups en downs in de groeiende relatie tussen Carson en Dallas. Er hangt een ontspannen sfeer doorheen dit boek waar je alleen maar van kan genieten.
— Fien

Schrijfstijl

*****

Cora Carmack heeft een zeer vlotte en toegankelijke schrijfstijl. Ze geeft de emoties van Dallas en Carson perfect weer, hierdoor begrijp je ook echt de interne conflicten waarmee de twee hoofdpersonages worstelen. Het is heel erg leuk om hun verzet beetje bij beetje te zien afbrokkelen.
— Fien

Passage uit het boek

‘Hoor eens,’ zegt ze, ‘er wordt vanavond niet met me geflirt.’
Haar bruuske toon zou me moeten ergeren, maar ik voel een glimlach opkomen. ‘Doe ik dat dan?’
Ze maakt een minachtend geluidje en klemt haar vingers steviger rond de reling van het balkon. ‘Ja.’
Ik schiet in de lach omdat… Ja, waarschijnlijk heeft ze gelijk. Ze zegt het niet op een verwaande toon, ze stelt gewoon een feit vast. Dat vind ik… fascinerend.
‘Ik sta hier echt niet onder het balkon Romeo en Julia na te spelen.’ Ik ken dat stuk niet eens. We moesten het op de middelbare school voor Engels lezen, maar ik haalde het einde niet en keek in plaats daarvan naar de film, die versie met die bendes die op elkaar schieten. Ik had een drie voor dat proefwerk. Ze maakt weer een geluidje, maar ik weet niet of het opnieuw minachting uitdrukt of dat ze moet lachen.
‘Romeo was best een sukkel.’
‘O ja?’ Ik dacht dat meiden massaal op zulke types vielen.
Ze slaat haar armen over elkaar en zegt snuivend: ‘Hij is stapelgek op Rosaline, maar verandert binnen één avond van gedachten en is dan opeens helemaal weg van Julia. Als die slappe sukkel een ander meisje had gezocht had Julia niet dood hoeven gaan.’
‘Nou ik kan beloven dat ik je niet opeens mijn liefde zal verklaren. Tevreden?’

Leesvoorschrift

Na een vermoeiende dag, net voor het slapengaan met een lekker warm drankje in de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

271 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.