Recensie: Elisabeth Mollema – Sigi & de Vikingen, De vloek van Freya

Recensie: Elisabeth Mollema – Sigi & de Vikingen, De vloek van Freya


Siggi woont op Vikingeiland. Op dit eiland rust een geheimzinnige vloek. Iedereen die probeert weg te varen komt in een verschrikkelijke storm terecht. Siggi besluit het raadsel van de vloek op te lossen,maar dit is moeilijker dan hij had gedacht.
Veel hulp van zjn vrienden krijgt hij ook niet, die zijn veel te druk met stoeien, honing eten en rare sapjes maken. En dan zijn er ook nog twee klunzige slaven die alles tegenwerken. Zal het Siggi ooit lukken om van het eiland af te komen?
Siggi en de Vikingen is het eerste deel in een spannende en grappige serie over de avonturen van de nieuwsgierige Viking Siggi.

ISBN: 9789048838219 – Uitgeverij Overamstel – Aantal pagina’s: 156 – Kinderboek


*****

3 van de 5 sterren — Christina


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wanneer Freya’s vloek niet alleen het antwoord is op het lot van de Vikingen maar ook het verleden van Siggi.’

Verhaallijn

*****

Wanneer Siggi een bijzondere vondst doet begint het avontuur. Het bot met vreemde tekens geeft de Vikingen weer hoop om misschien ooit van het eiland af te komen.Terwijl Siggi en zijn vrienden zoeken naar antwoorden worden ze gedwarsboomd door twee slaven die hun eigen verborgen agenda hebben en koste wat kost willen voorkomen dat Siggi de Vloek van Freya oplost.
— Christina

Illustraties

*****

De zwarte karikaturale illustraties doen grappig aan. Doordat de illustraties door het gehele boek verspreid zijn, is het, samen met het grote lettertype, ook visueel een aantrekkelijk boek voor kinderen dit wat meer moeite met lezen hebben.
— Christina

Stukje uit het boek

‘Er is iets ergs gebeurd!’ roept Lars vanuit de verte. Siggi schrikt.De gedachte aan zijn achtervolger flitst door zijn hoofd. ‘Wat is er aan de hand?’
‘We wilden het zo lang mogelijk stil houden, anders breekt er paniek in het dorp uit, vandaar dat we het je nog niet hadden verteld,’ zegt Lars als Siggi bij het Hok is aangekomen. Ulli slaat troostend zijn arm om Sigi’s schouders.’ We hebben overal gezocht, maar we kunnen hem nergens vinden.’ ‘Wie?’ vraagt Siggi Lars schudt zijn hoofd. ‘Niet wie. Wat.’
‘De steen waaraan je zat te werken is gestolen,’ zegt Britt.

Voor wie is het boek?

Basisschool leeftijd (8-12)

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

40%

60%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.