Recensie: Felicity Hayes – McCoy – Het huis op de klif

Recensie: Felicity Hayes – McCoy – Het huis op de klif


Een hartverwarmende roman die zich afspeelt aan de westkust van Ierland op het schiereiland Finfarran. Hannah Casey , hier geboren en getogen werkt in de bibliotheek van het dorpje Lissbeg.
Op een aantal dagen rijdt ze met de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen.
Hannah besluit dat het tijd wordt om op zichzelf te gaan wonen nu haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder steeds chagrijniger wordt. Zij heeft het huis op het oog dat zij geërfd heeft van haar tante Maggie. Het probleem voor Hannah is dat de financiën ontbreken om het bewoonbaar te maken.
Dan dreigt de bibliotheek te moeten sluiten omdat de gemeente wil bezuinigen om geld te steken in een ander project. De dorpsbewoners zijn hier natuurlijk op tegen en samen met Hannah en haar bibliotheek bedenken zij een plan.

ISBN: 9789026143922 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 333 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heerlijke roman over het sociale leven op een Iers schiereiland.’

Hoofdpersonages

*****

Hannah Casey keert na haar echtscheiding samen met haar dochter vanuit Londen terug naar haar geboorteplaats op het schiereiland Finfarran. Ze trekt bij haar moeder in en gaat in de bibliotheek van Lissbeg werken.
Conor, de assistent van Hannah, is van mening dat de meeste mensen haar verwaand en afstandelijk vinden, maar dat is omdat ze haar niet goed kennen. Als je haar beter leert kennen is ze heel aardig. Conor zelf is een sympathieke persoonlijkheid in het verhaal.
Mary Casey de moeder van Hannah is tactloos en bemoeizuchtig, maar Mary kan daarnaast ook nog vreselijk chagrijnig zijn. Zij is haar charme en vrijgevigheid verloren na het overlijden van haar man Tom. Ondanks dit alles heeft ze een groot hart en houdt ze van haar dochter.
Jazz, de dochter van Hannah raakt wat op de achtergrond in het verhaal.
— Joke

Sfeer

*****

De sfeer is gemoedelijk en past goed bij het dorpsleven. Vooral in het eerste deel van het boek verloopt alles wat traag, maar het geeft je de ruimte om je te verplaatsen in een afgelegen gebied met hun karakteristieke bewoners.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Felicity Hayes-McCoy heeft een ontspannen schrijfstijl met veel details. Het zorgt ervoor dat je langzaam wordt opgeslokt door het verhaal. Soms worden haar zinnen daardoor echter wel erg lang.
Opvallend is dat er weinig gebeurt in het eerste deel, terwijl het in het laatste gedeelte een soort van spannend wordt.
— Joke

Passage uit het boek

Aangetrokken door het geluid van de golven liep ze het veld over. Het gras reikte op sommige plekken tot aan haar middel en zaadpluimen kietelden aan haar ellebogen terwijl ze in de richting van het weidse hemelgewelf liep. De lage muur van de keien was hier en daar afgebrokkeld, dus liep ze er voorzichtig heen. Voorbij een groepje bloeiende doornstruiken en een roestende koelvrieskast vond ze een plekje waar de gevallen stenen een lage zitplek vormden op de rand van de klif boven de oceaan. Hanna ging zitten, zette haar modderige voeten op een graspol en tuurde naar de envelop in haar hand.

Leesvoorschrift

Ik lig lekker op de bank en heb alle tijd. Een kop thee en een reep chocola passen hier prima bij.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

333 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.