Recensie: Fiep Westendorp – De bosdieren van Fiep | De wilde dieren van Fiep

Recensie: Fiep Westendorp – De bosdieren van Fiep | De wilde dieren van Fiep


Ken jij alle dieren van Fiep al? In het bos wonen de uil, de egel en het hert. In het wild komen we de olifant, de tijger en de toekan tegen. Ontmoet nu ook de bosdieren én de wilde dieren van Fiep!

ISBN: 9789021462998 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 14 – Kinderboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vrolijk geïllustreerde boekjes in de bekende stijl van Fiep Westendorp.’

Verhaallijn

*****

In De bosdieren van Fiep en De wilde dieren van Fiep zijn verschillende dieren in verschillende categorieën ingedeeld. Zo zie je in De bosdieren van Fiep insecten, dieren in de boom, vliegende dieren, sierlijke dieren, kleine dieren en roofdieren. In De wilde dieren van Fiep zie je snelle dieren, kuddedieren, roofdieren, waterdieren, tropische dieren en bedreigde dieren.
Wat ik persoonlijk mis in deze boekjes, is een verhaal om deze illustraties met elkaar te verbinden. Nu zijn het gewoon losse illustraties per categorie. Wel is bij elke illustratie te lezen hoe het dier heet.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in De bosdieren van Fiep en De wilde dieren van Fiep zijn gemaakt in de bekende stijl van Fiep Westendorp. De illustraties zijn eenvoudig en hierdoor krachtig. Het kleurgebruik is waarheidsgetrouw en leuk detail is dat sommige dieren een vrolijke gezichtsuitdrukking hebben. Wat mij betreft waren beide boekjes nog sterker als deze gezichtsuitdrukkingen bij alle dieren te zien zou zijn.
— Eline

Stukje uit het boek

Voor wie is het boek?

De bosdieren van Fiep en De wilde dieren van Fiep zijn geschikt om uit te delen aan kinderen vanaf twee jaar. Je koopt deze in een doos van tien boekjes, met vijf boekjes van De bosdieren van Fiep en vijf boekjes van De wilde dieren van Fiep

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 kort verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.