Recensie: Geert Lammerink & Erwin Vreeman – De bips van de Slurk

Recensie: Geert Lammerink & Erwin Vreeman – De bips van de Slurk


Als je niet zo blij bent. Wellicht een beetje pips. Dan wil je dat je mij kent. Ik heb een enorme bips. Het is een echte bofkont. Jij ook, als je nu gaat lezen. Dan ontdek je wat er uit komt. En zal er vrede wezen.

ISBN: 9789493172760 – Uitgeverij Gopher – Aantal pagina’s: 42 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prentenboek dat niet alleen voor kinderen leuk is, maar ook voor de voorlezer.’

Verhaallijn

*****

Op de eerste pagina in De bips van de Slurk zie je fotolijstjes van alle personages in dit boek. Hierbij staat naast de naam, ook de belangrijkste informatie over het karakter van de personages. Vervolgens lees je dat Klaasje een prachtig zandkasteel heeft gemaakt, maar Benno doet alsof dit zandkasteel van hem is. Klaasje is ten einde raad totdat er opeens een heel bijzonder wezen langskomt, namelijk een Slurk.
Wat ik erg sterk vind aan De bips van de Slurk, is dat er veel grapjes in zitten die alleen volwassenen zullen begrijpen. Dit maakt het voorlezen niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor degene die het boek voorleest.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in dit boek zijn erg grappig om naar te kijken. De gezichtsuitdrukkingen zijn goed uitgekozen en geven het boek een fijne sfeer. De pagina’s van De bips van de Slurk zijn op dik, glanzend papier gedrukt wat het boek een luxe uitstraling geeft.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Klaasje heeft een zandkasteel gemaakt. Het is zijn zandkasteel. Totdat Benno voorbij stept. Hij duwt Klaasje opzij. En schept. Klaasje huilt. Zijn prachtige kasteel. Het is nu van Benno. Klaasje heeft niets meer. ‘Het is oneerlijk!’ schreeuwt hij. Dan wordt het donker. Vanuit de duisternis klinkt een stem: ‘’Maar kleine ukkepuk. Wat vind jij dan zo oneerlijk?’’ Het is een Slurk. Klaasje heeft wel vaker een Slurk gezien. Maar nog nooit zo’n gekke als deze.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Door de onderliggende boodschap over ruzie zal dit boek voor elk kind leerzaam zijn.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.