Recensie: Hakan Nasser – Een heel ander verhaal

Recensie: Hakan Nasser – Een heel ander verhaal


Inspecteur Gunnar Barbarotti ontvangt verschillende anonieme brieven waarin een moord aangekondigd wordt op bepaalde personen. De moordenaar is de politie telkens weer te snel af, want de lijken van de vermelde personen worden effectief gevonden.
Het onderzoek door de politie levert wekenlang niets op en de moordenaar lijkt weg te komen met zijn misdaden. De pers maakt de zoektocht naar de crimineel alleen maar moeilijker door de misdadiger in de kaart te spelen met de informatie die ze vrijgeven.
Lukt het Barbarotti en zijn team uiteindelijk om de moordenaar te vatten?

ISBN: 9789041713704 – Uitgeverij Rainbow – Aantal pagina’s: 598 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Een heel ander verhaal is een thriller die vlot leest in de onevenaarbare stijl van Nesser.’

Hoofdpersonages

*****

Gunnar Barbarotti is een politie inspecteur bij de Zweedse politie. Op een dag vindt hij een anonieme brief, waarin de moord op Erik Bergman aangekondigd wordt. De politie weet aanvankelijk niet of de brief ernstig genomen moet worden, tot het lijk van Bergman gevonden wordt en er nog soortgelijke brieven en moorden volgen. Eva Backman is een collega en de vertrouwenspersoon van Barbarotti. Samen stellen ze alles in het werk om de moordenaar een halt toe te roepen.
— Marita

Sfeer

*****

Zoals in alle boeken van Nesser is in Een heel ander verhaal de spanning ook te snijden. Van meet af aan vraag je je af wie de briefschrijver, de moordenaar dus, zou kunnen zijn. Het antwoord is zowel origineel als verrassend.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Nesser is direct en duidelijk. Hij verliest zich niet in onnodige details en beschrijvingen. Een heel ander verhaalspeelt zich deels af in 2002 en deels in 2007. Door de manier waarop het boek geschreven is, lopen deze gebeurtenissen feilloos in mekaar over.
Nesser weet hoe hij de spanning in een verhaal moet opbouwen en je, naarmate het verhaal vordert, alsmaar nieuwsgieriger te maken naar de afloop. Een heel ander verhaal is het type boek dat al je wilskracht vergt om toch niet even al een paar bladzijden verder te gaan spieken.
— Marita

Passage uit het boek

‘Het volgende telefoontje kwam om acht minuten over acht. Het was inspecteur Backman.
‘De hel breekt zo meteen los,’ zei ze. ‘Ik denk, ik waarschuw je maar even, voor het geval je het nog niet had gehoord.’
‘Dank je, ik heb het gehoord,’ zei Barbarotti.
‘Er is aangifte tegen je gedaan wegens mishandeling.’
‘Ik had al zo’n vermoeden. Ik spreek je later.’
Toen hij opgehangen had, belde de krant Aftonbladet. Die wilde weten of hij commentaar had. Hij liet weten dat hij dat niet had, behalve dat hij het orgaan van hun zeer gewaardeerde concurrent nog niet gelezen had en dat hij absoluut niemand had mishandeld.
Daarna kleedde hij zich aan, waarna commissaris Jonnerblad belde.’

Leesvoorschrift

Op een regenachtige zomerdag, in de sofa met een tasje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

598 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.