Recensie: Hanna Kraan & Annemarie van Haeringen – De grote boze heks

Recensie: Hanna Kraan & Annemarie van Haeringen – De grote boze heks


Wie kent ze niet – de haas, de merel, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten? Ze wonen allemaal in het bos van de boze heks, die de boel regelmatig in de war schopt met haar toverspreuken.
Deze bundel bevat alle boze heks-verhalen van Hanna Kraan. De vrolijke tekeningen van de beroemde toverende mopperkont zijn van Annemarie van Haeringen, en zijn dit keer allemaal in kleur!

ISBN: 9789047714040 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 308 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heerlijk dikke voorleesbundel van de geweldige, boze heks.’

Verhaallijn

*****

De grote boze heks is een bundel met alle verhalen over de boze heks. Dit dikke boek begint met een vrij algemeen verhaaltje over dat de heks erg boos is en allerlei dieren in het bos verandert. Ze tovert ze in andere dingen. Op deze manier leer je de heks en de andere dieren in het bos kennen, als je nog nooit eerder iets hebt gelezen van de boze heks.
De verhalen zijn allemaal ongeveer tweeëneenhalve pagina lang. Dit maakt de verhalen ideaal om voor te lezen voor het slapen gaan.
— Eline

Illustraties

*****

De grote boze heks bevat veel illustraties. Sommige illustraties zijn over de gehele pagina en anderen zijn klein. Ze zijn allemaal in kleur en geven het boek een mooie uitstraling.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Een vreemd geluid klonk door het woud. Uit de verte zou je kunnen denken dat het een najaarsstorm was, maar dat was het niet. Het was de boze heks, die razend en tierend door het bos rende.
‘Oei, wat ben ik kwaad!’ riep ze. ‘Oeioeioei, wat ben ik verschrikkelijk kwaad! Durf jij te lachen, eekhoorn? Daar, dan heb je wat om te lachen.’ Ze zwiepte met haar toverstaf, en plaf! waar de eekhoorn had gezeten, lag nu een dennenappel.
‘Zo!’ gilde de heks. ‘Nog meer liefhebbers? Jullie soms, paddenstoelen?’ en plaf! waar de paddenstoelen hadden gestaan, lagen nu wat stenen.
Stampend draafde de heks verder, en al dravend veranderde ze slakken in takken, bosbessen in bramen, bramen in bosbessen, en een oude pad werd omgetoverd tot een molshoop. De dieren hadden zich zo veel mogelijk verstopt en wachtten angstig tot de heks uitgeraasd zou zijn. Maar dat duurde erg lang.
‘We moeten iets doen,’ zei de haas, die met wat andere dieren in een diep hol was gekropen. ‘Als ze zo nog even doorgaat, heeft ze het hele bos omgetoverd. En wij moeten hier wonen, tenslotte.’
De dieren knikten ernstig, maar wat ze moesten doen, wist niemand.
‘We moeten haar aanvallen,’ riep een tor. De haas schudde zijn hoofd. ‘Veel te gevaarlijk,’ zei hij.
‘We moeten met haar praten,’ zei de uil. ‘Gewoon, rustig praten, dan gaat haar boze bui wel over.
‘Een prachtidee,’ zei de merel spottend. ‘Dat ga jij zeker doen?’
‘Ik?’ vroeg de uil geschrokken. ‘Nou nee zeg, ik blijf liever gezond.’’

Voor wie is het boek?

De grote boze heks is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.