Recensie: Hester van ’t Hek – Spring!

Recensie: Hester van ’t Hek – Spring!


Mijn leven bestaat al jarenlang uit het laten van dingen. Als een duikboot zwem ik onder het leven door.
Als je in een warm en liefdevol nest bent opgegroeid en later als marketingmanager successen boekt bij Pitt Drink, dan heb je niet zo gek veel issues. Zou je denken. En toch heeft Florine van Dieven – Flo voor intimi – die in overvloed.
Op het oog houdt ze zich vrolijk staande in een vrouwenwereld vol schone schijn en onderhuidse haat en nijd. Maar ondertussen zit ze zichzelf in de weg op elk denkbaar gebied. Voor haar geen pasta, zwemfeestje of chardonnay. Met een leuke man onder de douche? Graag, maar met kleren aan! Met het najagen van een bizar ideaalplaatje heeft ze er een tweede baan bij.
Dan zet Flo’s beste vriend Sam haar voor het blok. Het wordt tijd te stoppen met deze onzin en écht te gaan leven. Sam heeft een punt. De vraag is alleen: hoe moet ze dat gaan doen?
Haar zoektocht leidt toch hilarische en ontroerende ontwikkelingen.

ISBN: 978 90 517 9943 9 – Gopher B.V. – Aantal pagina’s: 314 – Roman


*****

3 van de 5 sterren — Petra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Hilarisch – en soms pijnlijk herkenbaar – hoe Flo zichzelf onbedoeld in lastige situaties weet te brengen.’

Hoofdpersonages

*****

Hoofdpersonage Flo, beste vriend Sam, zus Brinn en zwager Aaron en hun dochter Hannah, Jaime, die Flo flink in de war maakt, en psychiater Sineke hebben de belangrijkste rollen in dit boek. Daarnaast komen nog andere personages voorbij, zoals de irritante Thea, moeder Charlotte en John, de partner van Sam.
— Petra

Sfeer

*****

De sfeer van het boek doet vrij laconiek aan. Flo heeft allerlei beperkende overtuigingen maar deze irriteerden mij als lezer gelukkig niet omdat veel overtuigingen toch wel herkenbaar zijn. Ze vertelt heel luchtig haar verhaal en dat maakte dat ik vrij vlot begon mee te leven met wat ze meemaakte.
— Petra

Schrijfstijl

*****

Flo peinst wat af in dit verhaal maar de schrijfstijl blijft over het geheel genomen luchtig en goed te behappen. Geen “dure” woorden, en met een no-nonsense manier van vertellen. Precies hoe Flo op me is overgekomen.
Wel vond ik het eind een beetje afgeraffeld aanvoelen. Alsof de schrijver er per se een happy end aan wilde breien. Alle puntjes werden in een paar pagina’s nog aan elkaar geknoopt. Ook is er een twist aan het eind van het verhaal met betrekking tot de rol van psychiater Sineke, die ik niet geloofwaardig vond. Dat deed voor mij afbreuk aan het verhaal.
Ondanks dat vond ik het wel een fijn boek om te lezen.
— Petra

Passage uit het boek

Ik klik op de laatste ongelezen mail en krijg een hartverzakking als er een ellenlange lijst verschijnt met vreselijke outdooractiviteiten. Ik heb het hotel zelf benaderd met de vraag wat de mogelijkheden zijn voor ons teambuildingweekend. Maar zoveel enthousiasme had ik niet verwacht. Ik bel Steven en vraag of ik zelf een hotel mag uitzoeken. Enthousiast roept hij dat het onmogelijk is een locatie te vinden met nog meer geweldige sportactiviteiten. Ze hebben zelfs de ‘klimslang’ in hun assortiment. Geen twijfel over mogelijk dat we afreizen naar dit geweldige hotel aan zee. Wat een klimslang is, wil ik uit zelfbehoud nog even niet weten. Ik hang gefrustreerd op en bel na drie keer diep zuchten het hotel op. Ik word vier keer doorverbonden en krijg dan Sjoerd van evenementen aan de lijn. Ik bedank hem vriendelijk voor hun reactie op mijn mail. Dat voel ik niet zo, maar het klinkt beleefd.
“Er is wel veel mogelijk bij jullie sportieve hotel,” zeg ik ontevreden.
“Mag ik vragen welke activiteit u het meest aanspreekt?” vraagt Sjoerd blij. Nou, niet een. Maar ik voel op mijn klompen aan dat het dan een lang gesprek gaat worden.

Leesvoorschrift

Op het terras in het zonnetje met een cocktail in je hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

314 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.