Recensie: Ingela P. Arrhenius – Waar is Jeppo’s vriendje?

Recensie: Ingela P. Arrhenius – Waar is Jeppo’s vriendje?


Dit is Jeppo. Samen met zijn vriendjes gaat hij spelen op zijn favoriete plek. Maar waar is Ollie? Zoek samen met Jeppo door achter de flapjes te kijken!

ISBN: 9789021463575 – Uitgeverij Volt- Aantal pagina’s: 18 – Prentenboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vrolijk geïllustreerd flapjesboek voor de allerkleinsten.’

Verhaallijn

*****

In Waar is Jeppo’s vriendje? wordt Jeppo direct op de eerste pagina al aan de lezer voorgesteld. Dit is tegenstelling tot zijn vriendje Ollie, die gevonden moet worden. Dit is wat mij betreft een gemiste kans, omdat niet duidelijk is waar je in de illustraties op moet letten om Ollie te vinden.
Wat ik sterk vind, is dat je ziet dat de dieren in Waar is Jeppo’s vriendje? allerlei alledaagse handelingen verrichten, zoals ontbijten en veters strikken. Dit maakt dat het verhaal dicht bij de belevingswereld van het kind staat.
Ik vind het verhaal qua woordenschat niet heel erg sterk. Wanneer Jeppo bijvoorbeeld vriendjes begroet, zeggen ze één voor één ‘hoi’ tegen Jeppo. Het boek was talig rijker geweest als er verschillende manieren van begroeten te lezen waren.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Waar is Jeppo’s vriendje? zijn erg kleurrijk en dit maakt het boek vrolijk. De flapjes in dit boek laten steeds een verrassing zien en dit prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen. Wat mij betreft zouden de illustraties nog iets sterker zijn als er meer verschillende gezichtsuitdrukkingen zichtbaar zouden zijn.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Dit is Jeppo. Hij is een tijger met haast. Jeppo heeft met zijn vrienden afgesproken op hun favoriete plek. Hij wil niet te laat komen.
‘Hallo allemaal!’ zegt Jeppo. ‘Hoi,’ zegt Mack. ‘Hoi,’ zegt Torre. ‘Hoi,’ zegt Lena. Maar waar is Ollie? Laten we hem gaan zoeken.’

Voor wie is het boek?

Waar is Jeppo’s vriendje? is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf twee jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 kort verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.