Recensie: Jennifer Probst – Het huwelijkscontract

Recensie: Jennifer Probst – Het huwelijkscontract


Een huwelijkscontract met strenge regels… Alexa McKenzie is impulsief, runt een boekwinkeltje, heeft het helemaal gehad met mannen én heeft snel geld nodig om haar ouderlijk huis te redden. Ze kan in haar wanhoop niet vermoeden dat de broer van haar beste vriendin haar redder zal worden. Tegenwoordig is hij een machtig zakenman, maar ooit was hij de jongen die haar hart brak. Miljonair Nicholas Ryan gelooft niet in het huwelijk, maar om zijn vaders bedrijf te kunnen erven moet hij trouwen. Wanneer hij ontdekt dat de jeugdvriendin van zijn zus in financiële moeilijkheden zit, doet hij haar een gewaagd aanbod: een huwelijkscontract met een aantal strikte regels. Geen gedoe. Alles zakelijk houden. Niet verliefd worden. Het is maar voor een jaar, dus het kan voor beiden niet moeilijk zijn zich aan de regels te houden. Toch?

ISBN: 9789022565612 – Uitgeverij Boekerij  – Aantal pagina’s: 266 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Luchtig niemendalletje over een man en vrouw die een zakelijk huwelijk ingaan met verschillende motieven.’

Hoofdpersonages

*****

Het verhaal draait om Alexa en Nick. Ze hebben meer gemeen dan ze doen voorkomen: beide zijn ze gepassioneerd en koppig. En beide zeggen ze niet wat ze daadwerkelijk voelen, wat zorgt voor een hoop aannames en verdriet.
Er worden nog een aantal andere personages geïntroduceerd. Maggie, is de jongere zus van Nick en Alexa’s beste vriendin. Zij heeft hen aan elkaar gekoppeld. Zakelijk gezien dan.
Alexa’s ouders Maria en Jim, die het financieel erg moeilijk hebben en de aanleiding zijn voor Alexa om op Nick’s aanbod in te gaan.
En er is nog een rolletje weggelegd voor Nick’s ex en supermodel Gabriella, die het moeilijk vindt Nick los te laten.
— Janet

Sfeer

*****

Het boek bevat niet veel diepgang. Er wordt een poging gedaan om de karakters een achtergrond mee te geven om hun keuzes begrijpelijk te maken, maar dit is minimaal.
Er wordt een sfeer van perfectie neergezet, zowel in de (uiterlijke) kenmerken van de hoofdpersonages, als in het gedrag van de overige personages. Zo kookt Nick niet zomaar een maaltijd, maar fettucine Alfredo met garnalen, knoflookbrood en een salade. En zo heeft Alexa alleen maar kleding die precies haar goede kanten belicht en weet Alexa’s moeder altijd precies de juiste dingen te zeggen.
De gepassioneerde scènes worden vooral aangewakkerd door een boze Nick of een verontwaardigde Alexa, en zijn daarbij vrij kort en niet zo krachtig.
— Janet

Schrijfstijl

*****

Eerlijk gezegd ben ik wat teleurgesteld in dit boek. Het idee is sterk, maar simpelweg niet slim uitgewerkt. Doordat de schrijfster ervoor gekozen heeft vanuit het perspectief van Alexa én Nick te schrijven, weet je als lezer precies wat er achter hun maskers schuilgaat. Dit haalt de spanning weg. Het wordt zelfs een beetje vermoeiend om te zien hoe de twee hoofdpersonages om elkaar heen drentelen, terwijl jij als lezer allang weet wat ze van elkaar willen.
Daarbij vond ik de omschrijvingen erg oppervlakkig. In hoeveel scènes kun je de man omschrijven met kleding dat zijn schouders omspant? Ja ja, hij heeft een goede partij spieren. We weten het nu wel…
— Janet

Passage uit het boek

Hij rekende af met de chauffeur en liep achter haar aan naar binnen. Ze hing haar jas netjes in de kast op en liep naar boven. “Slaap lekker.”
Hij wist dat hij door haar op de kast te krijgen het snelst haar aandacht kon trekken. “Alexa?”
“Ja?”
“Ben je met hem naar bed geweest?”
Ze draaide haar hoofd naar hem om als het meisje uit The Exorcist. Haar mond viel open en ze snakte naar adem. Hij vond haar reactie erg bevredigend en de sensuele spanning tussen hen laaide meteen op.
“Pardon?”
Hij trok zijn colbert uit en gooide het over de bank. Hij kwam voor haar staan met zijn handen in zijn zij en trok alles uit de kast om haar over de rooie te krijgen. Want hij wist dat hij haar dan zou zien zoals ze echt was, de hartstochtelijke vrouw die ze voor hem verborgen hield omdat ze belachelijk genoeg dacht dat hij niet op haar viel.

Leesvoorschrift

Dit boek is fijn voor tijdens een lekkere luiervakantie. Heerlijk aan het zwembad onder een broeierig zonnetje. Met een gezellige mojito en niets om je verder druk over te maken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

266 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.