Recensie: Jo Nesbø – De jaloezieman

Recensie: Jo Nesbø – De jaloezieman


Op het kleine Griekse eiland Kalymnos verdwijnt de Duitse toerist Julian Schmid. Op het eerste gezicht lijkt hij verdronken te zijn in zee. Maar omwille van een ruzie met zijn tweelingbroer Franz, de avond voor Julian verdween, denkt de Griekse politie dat het hier wel eens om moord zou kunnen gaan.
Ze schakelen de hulp in van de Atheense inspecteur Nikos Balli. Nikos is bekend als de ‘jaloezieman’ omdat hij gespecialiseerd is in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het motief lijkt te zijn. De lokale politie van Kalymnos wil zijn oordeel over de verdwijning vernemen.

ISBN: 9789059659971 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 95 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De jaloezieman is een thriller van topniveau zoals we die gewoon zijn van Jo Nesbø.’

Hoofdpersonages

*****

Julian en Franz Schmid zijn een identieke tweeling. Ze zijn samen op vakantie op het Griekse eiland. Op een dag komt Julian niet meer terug na een zwempartij in zee. Franz schakelt de politie in om zijn broer terug te vinden.

Inspecteur Nikos Balli werkt voor de politie in Athene. Er is hem gevraagd om naar het kleine eiland Kalymnos te gaan omdat ze daar zijn advies nodig hebben rond de verdwijning van de Duitse toerist, Julian Schmid. Nikos is niet echt een rechercheur, maar hij heeft wel een talent in het herkennen van moorden omwille van jaloezie.
— Marita

Sfeer

*****

De jaloezieman is een boek dat je vanaf de eerste bladzijde op sleeptouw neemt. Je wordt telkens weer verrast door de wendingen in het verhaal. Het is een boek dat je in één ruk wil uitlezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Jo Nesbø schrijft De jaloezieman op zijn eigen uitmuntende manier. Hij slaagt er in om je telkens weer op het verkeerde spoor te brengen. Zoals in vele van zijn verhalen schuilt het antwoord ook deze keer in de details, die op het eerste gezicht totaal onbelangrijk lijken, die hij meegeeft. De oplossing van het raadsel is een totale verrassing.
— Marita

Passage uit het boek

”Denk jij dat hij het lijk van Julian hier heeft gedumpt?’ vroeg George.
‘Twijfel je daaraan als hij zegt dat hij zijn broer in plaats daarvan levenslang gevangen heeft gezet?’
‘Kan zijn of misschien ook niet. Misschien heeft hij Julian in een situatie gebracht waar hij niet alleen dood zal gaan, maar eerst zal lijden.’
‘Bijvoorbeeld?’
‘Ik weet het niet. Jaloezierazernij bij verliefdheid, is een stoornis die mensen dingen laat doen waarvan ze nooit hadden kunnen denken dat ze daartoe in staat zijn.’
Mijn blik ging naar de rotsen. Franz Schmid moet hetzelfde hebben gedacht: dat ze zo afgesleten en gepolijst waren door de golven dat hij daar de zee in kon gaan en op een andere plek, waar hij geen voetsporen achter zou laten, weer aan land komen en kon ontsnappen met flight negen negentien. Wat was dat trouwens? Om bij het vliegveld te komen moest hij of teruggaan naar de weg of recht omhoog klimmen. Zonder touw.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een sombere herfstdag, bij de knusse warmte van een haardvuur met een kopje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

95  pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.