Recensie: Jo Spain – Zes duistere redenen

Recensie: Jo Spain – Zes duistere redenen


Tien jaar geleden verdween Adam Lattimer, zonder een woord. Maar nu is hij er opeens weer, en zijn broers en zussen komen (met tegenzin) samen. James, Ellen, Kate, Ryan en Clio hebben elk zo hun vragen bij Adams terugkeer. De reünie wordt gevierd op het zeiljacht van vader Frazer, de patriarch. Maar hij zal later die avond niet meer van boord stappen, want dan heeft iemand Frazer, die absoluut geen geliefde vader was, van boord geduwd. Rechercheur Downes onderzoekt de moord. Al snel blijkt dat alle zes kinderen een goed motief hebben…

ISBN: 9789026153280 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 365 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Door de geweldige plotwendingen blijf je lezen.’

Hoofdpersonages

*****

Elk hoofdstuk van Zes duistere redenen is geschreven vanuit het perspectief van één van de zes kinderen. Zo heb je James Lattimer, de ooit zo succesvolle filmproducent, die nu de grootste moeite heeft om acteurs voor zijn nieuwe scripts te vinden. Ellen Lattimer, de huismus die als enige Spanish Cove (Ierland) niet heeft verlaten en nog steeds in het ouderlijk huis woont om voor vader Frazer te zorgen. Kate Lattimer, de strikte workaholic die samen met haar man een hotel runt in Dublin. Ryan Lattimer, de losbandige vrouwenversierder die Ierland voor Italië heeft verruild en nu aan het Gardameer woont. Clio Lattimer een mysterieuze en pittige dame die heeft allerlei baantjes heeft die contant geld bieden in New York. Adam Lattimer, de vermiste broer die ineens zonder duidelijke reden na tien jaar weer opduikt.
Alle zes de broers en zussen hebben zo hun eigen geheimen en redenen om daadwerkelijk terug te keren naar Spanish Cove.
— Annechien

Sfeer

*****

Alles aan Zes duistere redenen is zo geheimzinnig. De intense spanningen tussen de broers en zussen worden met de bladzijde erger. Door de spannende sfeer lees je Zes duistere redenen in één ruk uit! Zelfs als je even niet aan het lezen bent blijft het boek je achtervolgen.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Jo Spain is fantastisch! De hoofdstukken zijn geschreven vanuit de perspectieven van de kinderen en daardoor leer je steeds meer over hun geheimen, leugens en acties. Verder wisselen de hoofdstukken ook af tussen het verleden, heden en de toekomst. In het verleden gaat het vooral over de verdwijning van Adam. Het heden gaat over de reünie en wat er zich allemaal afspeelde op het zeiljacht. De toekomst gaat juist over hoe rechercheur Downes onderzoek doet naar de moord.
— Annechien

Passage uit het boek

Adam is terug.
Die woorden galmden nog na in haar hoofd.
Zo nonchalant uitgesproken, alsof hij even naar de Four Star Pizza was geweest en teruggekomen met een familiepizza met extra peperoni. Of na een lange dag hard werken eindelijk thuis, het licht van zijn koplampen op de oprit.
Adam is terug.
Het was niet gezegd met de nadruk die het verdient, de ernst van het feit dat hun broer al tien jaar werd vermist en in het ergste – of het beste – geval waarschijnlijk dood was.
Clio’s oren suisden nog na van het telefoontje waarmee Ellen haar op de hoogte had gebracht.
Adam is terug.
‘Weet hij het over mam?’ had Clio gevraagd. ‘Weet hij wat hij heeft gedaan?’

Leesvoorschrift

Zolang je maar alle tijd hebt komt het helemaal goed. Zodra je bent begonnen aan Zes duistere redenen kan je namelijk niet meer stoppen. Zorg dus dat je wat eten en drinken bij de hand hebt, want voorlopig ga je nergens heen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

365 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.