Recensie: Johanna Spyri – Heidi

Recensie: Johanna Spyri – Heidi


Als Heidi bij haar norse opa in de Zwitserse Alpen gaat wonen, moeten ze allebei erg wennen. Gelukkig verovert Heidi met haar zonnige karakter al snel opa’s hart.

ISBN: 9789025772338 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 96 – voorleesboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een voorleesboek met prachtige illustraties in een mooie, luxe uitgave met leeslintje.’

Verhaallijn

*****

In Heidi leer je allereerst Heidi kennen. Je leest direct dat zij door haar tante Dete naar opa Berg wordt gebracht. Heidi maakt van alles mee wanneer zij boven in de bergen van de Zwitserse Alpen bij haar opa woont. Op een dag komt tante Dete haar weer halen om haar bij een eenzaam meisje te laten wonen. Heidi kan maar niet wennen in de grote stad. Lukt het haar om haar plekje te vinden in de stad, of zullen de Zwitserse alpen toch beter zijn?
Al snel zal Heidi in dit verhaal niet alleen het hart van haar opa veroveren, maar ook dat van elke lezer.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Heidi zijn afwisselend paginagroot, over de gehele spread of kleiner. Deze afwisseling is erg prettig. Alle illustraties zijn gemaakt met oog voor detail en de illustraties over de Zwitserse alpen zijn overduidelijk met liefde voor de natuur gemaakt. Op elke illustratie is Heidi goed te herkennen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘‘De steenarend die hoog boven de Zwitserse Alpen cirkelde, zag hen al van verre aankomen. Op het smalle paadje dat naar Dörfli leidde, liep een jonge vrouw die blijkbaar haast had, en aan haar hand sleurde ze een klein meisje met knalrode wangen mee.
‘Loop nou eens door, Heidi!’ mopperde tante Dete. ‘Het is nog een heel eind naar je grootvaders huis en jij bent niet de enige die moe is.’
Heidi trok haar hand los en wreef haar natte krullen uit haar ogen. ‘Ik ben niet moe, ik heb het heet!’
Ze was pas vijf, maar ze zag er groter uit. Dat kwam omdat tante Dete haar drie lagen winterkleren had aangetrokken, zodat ze zelf minder te sjouwen had. In de brandende zon droeg Heidi drie jurken over elkaar heen, een dikke sjaal, en bontlaarzen die zo zwaar waren dat ze haar voeten bijna niet kon optillen. Ze waren al twee uur onderweg, maar tante Dete minderde nauwelijks vaart.’’

Voor wie is het boek?

Heidi is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf de kleuterleeftijd. Kinderen vanaf 10 jaar zullen het boek zelf kunnen lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.