Recensie: Joshua Becker – Meer door minder

Recensie: Joshua Becker – Meer door minder


Steeds meer mensen komen erachter dat meer spullen niet per se meer geluk betekent. Sterker nog: onze bezittingen staan ons in de weg als we op zoek gaan naar wat wel geluk brengt. Vanuit zijn eigen ervaringen laat Joshua Becker zien dat een minimalistische levensstijl ons talloze voordelen oplevert: meer geld, meer vrijheid, minder afleiding en minder stress. Minimalisme gaat verder dan je spullen organiseren en opruimen, maar betekent niet dat je alles wat je bezit op moet geven. Het gaat erom dat je alle ruis en rommel uit je omgeving weghaalt, waardoor je een gelukkiger, geconcentreerder en een meer voldaan mens wordt.

ISBN: 9789043527644 – Uitgeverij Kok – Aantal pagina’s: 208 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Je bezittingen brengen je niet alleen geen geluk, maar leiden je ook nog eens af van de dingen die dat wel doen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Omdat Joshua en zijn familie (en inmiddels ook duizenden anderen) zijn methode geprobeerd hebben, weet je dat het werkt. Wat Joshua je vooral leert – wat afwijkt van ander opruimgoeroes – is dat minimaliseren niet betekent dat je alles wat je bezit weg moet doen. Door je spullen en je gebruikersgedrag te analyseren (hier heeft hij trucjes voor), leer je wat belangrijk is om te houden en wat dat niet is. Dat is dus voor iedereen anders. Nadat je hebt geleerd hoe te minimaliseren, is er ook een onderhoudsprogramma. Want je wilt je net opgeruimde huis en leven ook graag zo houden, toch? Ook kun je leren hoe je je gezin meekrijgt in het minimaliseren van je spullen, en hoe je iets voor anderen kunt doen met alles wat je geleerd hebt. Maar pas op voordat je begint, dit kan je leven voorgoed veranderen. 😉

— Luus

Schrijfstijl

*****

Wat zo leuk is aan dit boek, is dat Joshua zijn eigen reis beschrijft vanaf de dag dat hij kennismaakte met het minimaliseren van zijn spullen tot vandaag, nu hij een gevorderde minimalist is en zijn leven in het teken staat van de dingen die hij belangrijk vindt. Het lezen van zijn ervaringen maakt dat je al snel een beeld kunt vormen bij Joshua waardoor je het gevoel hebt dat je hem goed kent.
— Luus

Passage uit het boek

Wat denk je als je het woord minimalisme hoort? Zoals bij veel mensen kan dat bij jou ook beelden oproepen van steriliteit, ascetisme, kale witte muren, een sombere soberheid of het beeld van iemand die op de vloer zit omdat hij geen meubilair heeft. Misschien lijkt het op een oefening in het jezelf ontzeggen van van alles en nog wat, puur om het ontzeggen op zich. Wat saai en kleurloos! Wie zou dat willen?

Voor mij is het minimalisme precies het tegenovergestelde. Voor mij betekent het vrijheid, innerlijke vrede, blijdschap. Het betekent ruimte die vrijkomt voor nieuwe mogelijkheden. Het is echt ‘daar zijn we mooi vanaf’, omdat het de obstakels naar het leven dat we willen leiden uit de weg ruimt.

Te veel mensen geven geld uit dat ze niet hebben verdiend, om spullen te kopen die ze niet willen hebben, om mensen te imponeren die ze niet mogen. – Will Rogers

Voor wie is dit boek?

Heb je de Marie Kondo methode geprobeerd, maar was dat toch iets te rigoureus? Maar wil je toch graag meer ruimte in je huis, en daarbij ook meer tijd in je leven om de dingen te doen die je écht belangrijk vindt? Dan is dit boek echt iets voor jou! Joshua laat zien dat de meeste mensen spullen in huis hebben die eigenlijk overbodig zijn, omdat ze weinig tot niet gebruikt worden. Daarbij geeft hij je handreikingen om in te zien wat je wel en niet nodig hebt, om zo ruimte te creëren in je huis. Belangrijk hierbij is, dat je je eigen niveau van minimalisme bepaalt en dat je niet zomaar dingen wegdoet.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.