Recensie: Julia Woolf – Eend en Pinguïn zijn geen vrienden

Recensie: Julia Woolf – Eend en Pinguïn zijn geen vrienden


Eend en Pinguïn zijn de knuffels van Sara en Nora. Sara en Nora zijn vriendinnen en spelen altijd met elkaar. Helaas zijn Eend en Pinguïn géén vrienden! Ze doen er werkelijk alles aan om elkaar dwars te zitten. Of zal het misschien uiteindelijk toch nog goed komen als ze elkaar beter leren kennen?

ISBN: 9789051167146 – De Vier Windstreken – Aantal pagina’s: 32 – prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heel grappig boek over de knuffels van twee meisjes en de manier waarop zowel de knuffels als de meisjes met elkaar omgaan.’

Verhaallijn

*****

Het boek begint met het voorstellen van de vriendinnen en hun knuffel. Daarna zie je al snel dat de vriendinnen het heel goed met elkaar kunnen vinden, maar hun knuffels helemaal niet! Bij alles wat de vriendinnen doen gaan de knuffels mee, maar die doen dan alles om elkaar dwars te zitten.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties zijn erg mooi om naar te kijken. Ze zijn erg realistisch en er is veel aandacht uitgegaan naar de gezichtsuitdrukkingen van zowel de kinderen als hun knuffels. De illustraties nodigen dan ook uit om een gesprekje te voeren over de verschillende gezichtsuitdrukkingen en de manier waarop de knuffels met elkaar om gaan.
— Eline

 

Stukje uit het boek

‘Dit is Sara met haar lievelingsknuffel, Eend. Dit is Nora met haar lievelingsknuffel, Pinguïn. “Kijk, ze houden van elkaar!” zegt Sara. “Kusje, kusje, kusje,” zegt Nora. Sara en Nora zijn beste vriendinnen. Eend en Pinguïn… zijn dat NIET! Sara gaat vandaag bij Nora spelen. Eerst huppelen ze naar de schommel. Sara duwt Nora heel hoog. Eend duwt Pinguïn eraf.’

Voor wie is het boek?

Dit prentenboek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. De kinderen in deze leeftijd hebben een knuffel en zullen door het magisch denken ook vaak verwachten dat hun knuffels een eigen leven hebben. Dit boek geeft dan een mooi inkijkje in die wereld.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

60%

40%

Type verhaal?

1 kort verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.