Recensie: Julian Gough & Jim Field – Beer en Konijn

Recensie: Julian Gough & Jim Field – Beer en Konijn


Konijn heeft de pest in, want hij kan nergens rustig slapen. Hij moppert nog meer dan normaal. Beer wil zijn vriend wel helpen, en doet dat op zijn eigen optimistische manier. De serie ‘Beer & Konijn’ gaat over dieren, de natuur en vriendschap. De verhalen zijn humoristisch en vlot geschreven, maar hebben ook een licht filosofische insteek. Met simpele vragen en grappige observaties zetten ze de lezer (en luisteraar) aan het denken over alledaagse dingen. Beer en Konijn verschillen als dag en nacht: Konijn moppert altijd en Beer is juist altijd vrolijk; Beer benadert de dingen met zijn gevoel en Konijn juist met zijn verstand. Hoewel ze elkaar lang niet altijd begrijpen (waarom eet Konijn zijn eigen poep op?) kunnen de twee ook niet zonder elkaar. Want zeg nou zelf: als iedereen hetzelfde was, zou dat ook maar saai zijn, toch?

ISBN: 9789020682120 – Kluitman – Aantal pagina’s: 112 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Stef


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De wijze lessen van een beer, verteld met veel humor.’

Verhaallijn

*****

Zowel de beer als het konijn zijn schitterende uitvergrotingen van dagelijkse karakters. Ze geven je op subtiele wijze een hele mooie les mee. “Een onverwachte vriendschap” was het voor mij als vader meer een wijze les dan voor mijn zoon. Sterker, ik las het met een beetje gene. Dat zegt zeker iets over de kwaliteit van schrijven.
— Stef

Sfeer

*****

De sfeer is goed uitgewerkt. Het is op het eerste gezicht een kleine overzichtelijke wereld die met veel humor beschreven word door de schrijver.
— Stef

Schrijfstijl

*****

Wanneer een kind vraagt of je alsjeblieft dat ene stukje nog een keer voor wil lezen, kun je al wel zeggen dat het een leuk kinderboek is. Wanneer een kind al weken lang niets ander wil horen dan dit boek (of die andere), dan weet je zeker dat het een topboek is.
— Stef

Leesvoorschrift

Dit boek lees je voor als je de tijd hebt, want ik voorspel dat ook jij als ouder niet wil stoppen. Iedere keer dat ik de bladzijde omsloeg was ik net zo nieuwsgierig als mijn zoon.

Stukje uit het boek

‘Wat’ zei Beer voorzichtig, ‘is een lawine?’ ‘Een lawine,’ antwoordde Konijn, terwijl hij wees op de sneeuwbal die Beer aan het rollen was, ‘is een enorme lading sneeuw die sneller dan een trein van een berg af dendert. Mijn opa werd begraven onder een Lawine. Terwijl hij wachtte totdat ze hem zouden uitgraven, moest hij zijn eigen poot opeten om in leven te blijven.’ ‘Echt?’ zei Beer nogal onder de indruk. ‘Dan heeft hij zeker lang onder de sneeuw gelegen.’ ‘O, nee hoor,’ zei Konijn. ‘Ongeveer tien minuten. Maar hij had erge honger. Bij ons in de familie krijgen we vaak VERSCHRIKKELIJKE honger.’

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.