Recensie: Juliëtte Maslow-Rosenkamp – Wil je mij voorlezen?

Recensie: Juliëtte Maslow-Rosenkamp – Wil je mij voorlezen?


Weet je wat Toby het allerliefst doet? Logeren bij oma, want dan leest ze voor! Maar vandaag heeft oma het te druk. Als Toby een magisch boek vindt, gaat hij op zoek naar iemand anders die hem voor kan lezen. Ga je mee op avontuur?

ISBN: 9789492966292 – Uitgeverij StoryZoo – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vrolijk geïllustreerd boek, dat weinig diepgang kent.’

Verhaallijn

*****

In Wil je mij voorlezen? maak je kennis met aapje Toby. Dit aapje gaat bij oma logeren en kijkt hier enorm naar uit omdat oma hem altijd voorleest. Maar al snel komt Toby erachter dat oma het veel te druk heeft om voor te lezen. Wanneer Toby een heel bijzonder boek vindt in oma haar kast, besluit hij zelf op zoek te gaan naar iemand die hem wil voorlezen.
Onderweg ziet Toby allerlei verschillende dieren, waarover je achter in dit boek extra informatie kunt lezen. Wanneer Toby uiteindelijk iemand heeft gevonden die hem wil voorlezen, blijkt een ander dier in nood te zijn.
Vanaf het punt dat het dier in nood is tot aan het slot mist het boek voor mij echt diepgang. Het verhaal blijft dan vrij vlak en gaat vanaf dit punt wat mij betreft te snel.
Daarnaast zijn de stukken tekst vrij lang voor de doelgroep.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Wil je mij voorlezen? bevatten heldere kleuren. De dieren hebben vrolijke gezichtsuitdrukkingen en dit maakt het boek erg fijn om naar te kijken. De afwisseling tussen grote en kleine illustraties maakt het boek verrassend.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Weet je wat Toby het allerliefst doet? Logeren bij oma! Want dan leest oma voor. En als zij voorleest, beleef je de spannendste avonturen, ontmoet je de grappigste dieren en kom je op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Oma heeft een boekenkast, zo hoog als een bananenboom. Daar zitten wel honderd boeken in. Of nee, wel duizend! Op een zonnige dag vertrekt Toby met zijn koffertje naar oma. Hij hoopt dat ze hem weer gaat voorlezen.
Toby gaat steeds sneller lopen. Het laatste stukje rent hij. ‘Oma!’ roept hij. ‘Oma, ik ben er!’
Oma zet net een grote pan op het vuur. ‘Ha, die lieve Toby,’ zegt ze. ‘Wat fijn dat je er bent. Ik kan je hulp goed gebruiken.’ Toby kijkt beteuterd. ‘Maar… heb je wel tijd om voor te lezen?’ vraagt hij. Oma lacht. ‘Nu niet, maar als jij me meehelpt ben ik vast snel klaar.’’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vijf jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.