Recensie: Karin Slaughter – Genesis

Recensie: Karin Slaughter – Genesis


Een zwaar toegetakelde vrouw wordt binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis in Atlanta, waar Sara Linton zojuist als arts is begonnen. Ze besluit om samen met Will Trent en agente Faith Mitchell te achterhalen wat er is gebeurd. Midden in de bossen ontdekken ze een ondergrondse martelkamer, met daarin het verminkte lichaam van een vrouw. Als kort hierop weer een vrouw verdwijnt, wordt duidelijk dat de sadistische moordenaar niet van plan is te stoppen…

ISBN: 9789402700336 – Uitgeverij HarperCollins Holland – Aantal pagina’s: 478 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Bereid je maar voor op een slaaptekort; dit meesterwerk kán je gewoonweg niet meer wegleggen eens je begonnen bent.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonen uit Slaughters twee thriller-series komen samen in dit verhaal: kinderarts en lijkschouwer Sara Linton uit Grant Country, Georgia, en special agent Will Trent en agente Faith Mitchell uit Atlanta. Vooral de achtergrondverhalen van Will Trent en Faith Mitchell worden meer in detail uitgewerkt waardoor je band met de personages alleen maar intensiever wordt.
— Nastassia

Sfeer

*****

Karin Slaughter weet perfect hoe ze een verhaal moet schrijven dat blijft boeien. Vanaf het eerste hoofdstuk voel je een bepaalde dynamiek tussen Will Trent en Sara Linton, waardoor je alleen maar sneller wilt lezen om meer te weten te komen. Spanning gegarandeerd tot de laatste pagina.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

Wanneer ik een boek vastneem van Karin Slaughter krijg ik vlinders in mijn buik. Ik ben enorm fan van haar vlotte, boeiende en gedetailleerde schrijfstijl. Ze levert alweer een mooie pageturner met een einde dat je kan verrassen.
— Nastassia

Passage uit het boek

‘Hij dacht aan de vrouw – aan haar opengereten huid, aan het bloed en de afgrijselijke wonden. Vanaf het moment dat Will haar had gezien, toen de ambulancebroeders haar de ziekenhuisgang door reden, wist hij dat ze in de klauwen van een zeer zieke geest was gevallen. De vrouw was gefolterd. Iemand had tijd aan haar besteed – iemand die zeer bedreven was in de kunst van het pijnigen.’

Leesvoorschrift

Een glaasje wijn en een comfortabele sofa in putje winter, meer heb je niet nodig om van dit boek te genieten.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

478 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.