Recensie: Kass Morgan & Danielle Page – De Raven

Recensie: Kass Morgan & Danielle Page – De Raven


Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.

Vivi wist tot voor kort niet eens dat heksen bestaan. Wanneer ze toegelaten wordt tot de universiteit, grijpt ze de kans om haar oude leven achter te laten en zichzelf als Raaf opnieuw uit te vinden.

Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

ISBN: 9789463493321 – Uitgeverij Blossom Books – Aantal pagina’s: 368 – Young adult


*****

3 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In deze vrouwensociëteit bestaan heksen echt en kan het kwaad zomaar op de loer liggen.’

Hoofdpersonages

*****

Vivi verhuist al haar hele leven van plek naar plek met haar moeder Daphne. Haar moeder is een waarzegster en leest tarotkaarten. De kaarten vertellen haar moeder steeds dat de plek waar ze op dat moment wonen niet veilig meer is, waardoor ze steeds moeten verhuizen. Vivi kan hierdoor nooit ergens haar plekje vinden, tot dat ze haar studiejaar begint op Westerly. Wanneer ze lid wordt van de vrouwensociëteit Kappa, ontdekt ze dat ze een heks is en heeft ze eindelijk het gevoel dat ze thuis is.

Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is en heeft altijd de verwachtingen van haar moeder en zus moeten naleven. Het moet altijd perfect zijn. Wanneer ze de mentor wordt van de nieuwe leden van de sociëteit, begint ze steeds meer dingen over haarzelf te ontdekken en los te breken van de verwachtingen die zwaar op haar schouders drukken.
— Nienke

Sfeer

*****

De Raven gaat van een interessante sociëteit al snel over naar een donkere setting. Vijanden van vroeger komen terug, wat voor onzekerheid zorgt.
De magie en hoe de heksen te werk gaan, vond ik zo tof om te lezen. Wanneer we hier eindelijk aan toe komen, wordt het pas echt interessant. Je voelt gewoon de sfeer veranderen; het wordt kouder, donkerder, mysterieuzer. Dit vond ik zoveel fijner om te lezen, want het slokte me op.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

De Raven is vlot geschreven, echter gaan de eerste paar hoofdstukken erg traag. Ik had veel moeite om hier doorheen te komen. Pas wanneer de magie van op komt dagen, wordt het leuker en interessanter. Het wordt mysterieuzer, waardoor ik het boek uiteindelijk moeilijk weg kon leggen.
— Nienke

Passage uit het boek

‘De heks keek naar het blonde meisje dat ineengedoken op de grond lag, haar ogen angstig opengesperd.
‘Kijk niet zo naar me. Ik heb je al gezegd dat dit niet is wat ik wil,’ zei de heks. Ondertussen trok ze een cirkel, stak ze de kaarsen aan en controleerde ze de inhoud van de borrelende ketel. Het al geslepen mes lag glinsterend op het altaar naast haar offer.
Het meisje reageerde met een gesmoord geluid, de tranen stroomden over haar gezicht. Ze had een prop in haar mond, maar haar woorden klonken glashelder in het hoofd van de heks.’

Leesvoorschrift

Ben je toe aan een duistere setting? Doe je lichtjes aan, nestel je op bed en verdiep je in de mysterieuze wereld van De Raven.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.