Recensie: Ken Follett – Val der titanen

Recensie: Ken Follett – Val der titanen


In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen.
Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in deze roerige wereld te vinden: Gus Dewar, rechterhand van de Amerikaanse president; Lev en Grigori Pesjkov, twee arme Russische broers op zoek zijn naar een beter leven; mijnwerker Billy Williams en zijn ambitieuze zus Ethel, huishoudster van de vermogende graaf Fitzherbert; de vrijzinnige lady Maud en haar geliefde, de Duitse diplomaat Walter von Ulrich. Terwijl hun levens elkaar kruisen, dragen deze mensen ieder op hun eigen manier bij aan een titanenstrijd die zijn weerga niet kent…

9789 047 514 749 – Meulenhoff Boekerij – Aantal pagina’s: 928


*****

4 van de 5 sterren — Tim


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Een fijne roman waarin van je dichtbij het ontstaan van de eerste wereldoorlog en zijn impact meemaakt.’

Hoofdpersonages

*****

De personages in dit eerste deel zijn verreweg het meest krachtig en uitgesproken. De perfecte basis voor de gehele trilogie.
— Tim

Sfeer

*****

De bode van het leger brengt brieven aan moeders aangaande hun zonen aan het front. Geen brief dan leeft je zoon (nog). De beschrijving van deze lijdensweg is onvergetelijk.
— Tim

Schrijfstijl

*****

Follett schrijft heerlijk. Niet al te gedetailleerd en lekker vlot. Je vliegt langs de verschillende personages en gebeurtenissen en toch raak je niet verdwaald. Follett weet je te pakken en vast te houden.
— Tim

Passage uit het boek

‘Jij en ik mogen niemand over ons plan vertellen. Na vanavond zal ik naar Duitsland terugkeren en jij zult hier blijven, bij je broer. Iedereen is het erover eens dat deze oorlog niet langer dan een paar weken, of hooguit enkele maanden kan duren. Daarna, als we allebei nog in leven zijn, zullen we onze gelukkige tijding wereldkundig maken en ons nieuwe leven kan beginnen. En ingeval we de oorlog niet overleven, o, laat ons dan alsjeblieft één nacht gelukkig zijn als man en vrouw.

Ik hou van je.
W.

P.S. Duitsland is een uur geleden België binnengevallen.’

Leesvoorschrift

7-bewolkt-witte-wijn

Dit boek is uitermate geschikt voor een lang weekend met een goed glas witte wijn terwijl de bewolking buiten langs je heen trekt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

15%

85%

Hoe dik is de pil?

928 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.