Recensie: Lianne Reijntjes – Bestemming Barcelona

Recensie: Lianne Reijntjes – Bestemming Barcelona


Na een heftige break-up weet Melissa even niet meer wat ze met haar leven moet doen. In een impulsieve bui vertrekt ze naar het zonnige Barcelona, waar ze halsoverkop een appartement heeft gehuurd. Eenmaal daar aangekomen komt ze al gauw voor een verrassing te staan die haar toch al roerige leven nóg meer op z’n kop zet. Zal ze hier haar bestemming en geluk vinden? En belangrijker nog, zal ze zich ooit nog kunnen openstellen voor de liefde?

ISBN: 9789047208631 – Uitgeverij LOFT Books Amsterdam – Aantal pagina’s: 160 – Feelgood


*****

3 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In Bestemming Barcelona probeert Melissa haar verbroken relatie te vergeten, maar waar ergens een deur dichtgaat, wordt een andere weer geopend.’

Hoofdpersonages

*****

Melissa is 31 jaar en haar ultieme droom was altijd moeder worden, een gezin stichten met Justin. Alleen hield Justin er al maanden een andere vriendin op na, Amanda, die nu ook nog – in plaats van Melissa – zwanger is geraakt. Breaking-up was dus de enige mogelijkheid.
Melissa ontvlucht haar woonplaats en boekt een vlucht naar Barcelona, waar ze via Airbnb een appartement huurt.

Rafael is de zoon van Ana, die zijn appartement aan Melissa heeft verhuurd. Rafael heeft aardig geboerd als zakenman. Hij bezit een internationale keten van nachtclubs, een reisgidsbureau dat dagtours in Barcelona organiseert en een strandtent op Playa de la Barceloneta. De strandtent is vooral een hobby en hij runt de strandtent samen met zijn goede vriend Diego.
— Sandra

Sfeer

*****

Door alle levendige en humoristische beschrijvingen krijg je vanzelf zin om lekker op vakantie te gaan naar een zonnige bestemming. Je kunt tijdens het lezen van dit boek bijna het warme zand aan je voeten voelen, de wind door je haren en de zon op je gezicht…
— Sandra

Schrijfstijl

*****

Bestemming Barcelona is een vlot en humoristisch geschreven feelgoodverhaal, dat lekker wegleest. De verhaallijn is alleen niet heel erg spannend doordat het erg voorspelbaar is. Een aparte draai in het verhaal of een onverwacht plot zou mooi geweest zijn.
— Sandra

Passage uit het boek

‘Ik ben zo in mijn element dat ik bijna uitglijd als ik schrik van een openslaande deur. Met grote ogen kijk ik naar de gestalte die binnenkomt, en ik schrik dubbel zo hard als ik zie dat het een man is. Vanuit mijn oerinstinct sla ik mij armen voor mijn intieme delen en slaak ik een gil. De jonge man schreeuwt zelf ook en kijkt me met grote ogen aan. Hij ratelt wat in het Spaans en meteen voel ik me weer dat bange, kleine meisje van gisteren. ‘I am story, I don’t know…’ kraam ik belabberd uit. Wát en wié is dit? Hij draait zich om. ‘İMamá!’ buldert hij en als een professioneel hardloper holt hij de badkamer uit. Ik versteen en het is net als of het warme water spontaan bevriest.
Wacht, is dit Ana’s zoon? Maar hij zou toch volgende maand pas terugkomen?’’

Leesvoorschrift

Na de lunch nestel je je in een makkelijke stoel in de huiskamer of ergens in de tuin. Sapje erbij, wat dropjes bij de hand. Even ontsnappen aan alle hectiek van de dag… Maar pas op, je bent er doorheen voordat je er erg in hebt!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.