Recensie: Luc Deflo – Carpe Diem

Recensie: Luc Deflo – Carpe Diem


Op een koude februari dag worden alle leden van een welgesteld gezin vermoord aangetroffen. De lijken zijn zodanig toegetakeld dat alles er op wijst dat het om een door emoties gedreven moord gaat.

Rechercheur Dirk Deleu wordt op de zaak gezet. Hoewel hij in zijn lange carrière al veel gruwelijke zaken meemaakte en oploste, blijft dit voor hem een raadselachtige en complexe zaak. Tijdens zijn zoektocht naar de dader blijkt dat de familie heel wat duistere geheimen had. Geheimen die nu hun zware tol hebben geëist.

ISBN: 9789463830393 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 271 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Carpe Diem is een meesterwerk, dat je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep houdt.’

Hoofdpersonages

*****

Dirk Deleu is een rechercheur bij de Mechelse politie. Hij wordt belast met het onderzoek naar de vijfvoudige moord op het gezin van André Degreef. Nadia Mendonck is zijn collega en levenspartner. Samen proberen ze de raadselachtige moorden te ontrafelen.
— Marita

Sfeer

*****

In Carpe Diem is de spanning van bij aanvang van het verhaal te snijden. De schrijver geeft reeds in het eerste deel van het boek discrete tips over wie de dader zou kunnen zijn. Maar die tips snap je pas op het einde van het boek. Intussen slaagt Luc Deflo er in om je regelmatig op het verkeerde spoor te zetten.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Luc Deflo is to the point. Hij verliest zich niet in niets ter zake doende details. Het is belangrijk om zijn boeken aandachtig te lezen, want elk detail dat hij meegeeft kan er uiteindelijk toe doen. Zijn manier van schrijven is zodanig dat je vanaf de eerste bladzijde mee bent in het verhaal.
— Marita

Passage uit het boek

‘Nadia liep naar buiten en koos deze keer voor de trap.
Toen ze bijna bij haar Clio was, foeterend tegen zichzelf, want er stak een parkeerbon onder haar ruitenwissers, rinkelde haar gsm.
Het was Deleu.
‘Dag schat! Ga je koken?’ grapte Mendonck.
‘Roger Smekens is terecht’, was het kurkdroge antwoord.
‘Hm. En? Laat me raden’, ging Nadia op speelse toon door.
Ze was op de hoogte van het paniekerige telefoontje dat gisteravond was binnengelopen. De echtgenote van Smekens, die had opgebeld, ongerust, omdat haar man niet was komen opdagen. ‘In slaap gevallen bij de hoeren?’

Leesvoorschrift

Op de sofa onder een zacht dekentje met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

271 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.