Recensie: Maartje Kouwen & Kim Merel – Wildzoekers in het bos

Recensie: Maartje Kouwen & Kim Merel – Wildzoekers in het bos


Ga jij graag naar buiten om op avontuur te gaan en van alles te ontdekken in en over de natuur? Dan ben jij een Wildzoeker en is dit boek voor jou. Ga het bos in. Leer vogels, planten en dieren herkennen en leef je uit met de meer dan honderdzestig activiteiten in dit boek. Van het maken van katapulten, je richting bepalen aan de hand van de zon en het zoeken naar zaden tot racen met echte slakken, regenwormen voelen en bomen nadoen.

ISBN: 9789047714576 – Uitgeverij Lemniscaat- Aantal pagina’s: 77 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een handige natuurgids voor alle seizoenen.’

Verhaallijn

*****

In Wildzoekers in het bos maak je kennis met het bos in alle verschillende seizoenen. Je leest wat je kunt doen en welke dieren je allemaal kunt ontdekken. Op deze manier is dit een boek dat altijd gebruikt kan worden. De tekst is duidelijk en geschreven op een niveau geschikt voor kinderen die al een tijdje zelf kunnen lezen.
Wildzoekers in het bos is niet alleen leerzaam voor kinderen, ook volwassenen kunnen nog veel leren van dit boek. Zo heb ik geleerd hoeveel soorten bijen er zijn. Ook weet ik nu direct of ik een kikker of een pad heb gevonden. Daarnaast heb ik een leuk spelletje geleerd met takjes, dit ga ik direct uitvoeren als ik naar het bos ga!
— Eline

Illustraties

*****

Wildzoekers in het bos begint met een illustratie over de gehele spread met voorwerpen die je allemaal mee kunt nemen om je Wildzoeker-uitrusting compleet te maken. Alle illustraties in Wildzoekers in het bos zijn erg mooi om naar te kijken en zijn gemaakt met natuurgetrouwe kleuren. Op deze manier zul je snel de verschillende dieren, bloemen, planten, bomen en vruchten herkennen in het echte leven. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in de verschillende seizoenen.
Wanneer je over een nieuw seizoen leest, is de beginpagina hiervan steeds een illustratie vanuit hetzelfde oogpunt, met de kenmerken van het desbetreffende seizoen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘In het bos heb je eigenlijk niets nodig, de natuur heeft alles om je dagen mee te kunnen vermaken! Sommige dingen zijn wel heel handig om mee te nemen, voor als je onderweg mooie dingen tegenkomt die je wilt meenemen bijvoorbeeld. Of als je iets beter wilt bekijken, of als je trek krijgt. Met deze voorwerpen maak je je Wildzoeker-uitrusting compleet!’

Voor wie is het boek?

Wildzoekers in het bos is geschikt voor alle natuurliefhebbers die goed zelf kunnen lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.