Recensie: Marc Josten & Rob Smits – Kroongetuige

Recensie: Marc Josten & Rob Smits – Kroongetuige


Een vrouwenhandelaar komt voor de rechter te staan. Denise de Wit kan haar nieuwe baan als strafpleiter alleen behouden als de kroongetuige zijn woord houdt – maar die is dat niet van plan…

In een opwelling accepteert de eigenwijze juriste Denise de Wit een baan als strafpleiter bij het beruchte Amsterdamse advocatenkantoor Reinhardt & Reinhardt. Haar eerste zaak, de illegale productie van merkkleding in Oost-Duitsland, blijkt een nevenactiviteit te zijn van Goran Goltas, een Turkse vrouwenhandelaar en cliënt van de Reinhardts. Veroordeling of vrijspraak van Goltas voor de Nederlandse rechter hangt af van de verklaringen van een kroongetuige. Als voormalig opsporingsambtenaar moet Denise voorkomen dat ze vuile handen krijgt – zeker wanneer blijkt dat ze die kroongetuige beter kent dan haar lief is.

ISBN: 9789022999301 – A.W. Bruna Uitgevers – Aantal pagina’s: 311 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende thriller, waarbij de eerste zaak van een advocate gelijk haar leven compleet overhoop haalt.’

Hoofdpersonages

*****

Denise de Wit is een advocate die de grenzen van haar werk opzoekt. Dit keer zoekt ze de grenzen op als advocate en niet als opsporingsambtenaar zoals het vorige deel. Dat is ook het enige spannende aan Denise. Ze komt zelf helemaal niet tot leven en daardoor komt ze over als een leeg omhulsel.
Ben Reinhardt is de bekendste strafpleiter van het land die onder de indruk is van Denise en haar een baan aanbiedt als advocate op zijn kantoor. Ben is de advocaat van de Turkse crimineel Goran Goltas, die verdacht wordt van mensenhandel en de moord op een aantal prostituees. Tijdens deze zaak beseft Denise dat ook Ben zich niet helemaal aan de regeltjes houdt.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer is zeker op bepaalde momenten wel spannend, waardoor je graag verder wilt lezen, maar dat soort momenten zijn er net wat te weinig. Op de momenten dat dit ontbreekt moet je echt ploeteren om door het boek heen te komen. Toch ben ik wel erg blij dat ik het gedaan heb, want het was wel de moeite waard vanwege het leuke plot.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Het boek is beschreven vanuit meerdere perspectieven, zoals Denise en Ben, maar ook vanuit andere personages, zoals Gregor, het jongere broertje van Ben. Het boek kwam ook vrij vlot op gang en alle gebeurtenissen werden ook erg uitgebreid en prettig beschreven.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Gisteren was hij in de extra beveiligde inrichting geweest waar Goltas, die als extreem vluchtgevaarlijk werd beschouwd, in voorarrest zat. De sfeer van ‘ouwe jongens krentenbrood’ aan het begin van de ontmoeting sloeg snel om naar grimmig. Goltas wilde dingen van hem die hij zich als advocaat niet kon veroorloven, maar die hij zijn beste klant moeilijk kon weigeren. Altijd hetzelfde gelazer met topcriminelen. Ze kenden de grenzen van het recht niet. De meest krankjorume dingen eisten ze van hem, zoals dat hij hun zakelijke transacties uitvoerde op zijn naam, en dat hij de getuigen van de tegenpartij moest intimideren.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek als je lekker languit op de bank of op je bed ligt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

311 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.