Recensie: Marc Raabe – De horzel

Recensie: Marc Raabe – De horzel


De bekende rockster Brad Galloway wordt op brute wijze vermoord op een hotelkamer in Berlijn. Tom Babylon is rechercheur bij de Berlijnse politie. Samen met psychologe Sita Johanns wordt hij op de zaak gezet, tot hij zelf de hoofdverdachte van de moord wordt. Tom, die nu moet onderduiken voor de politie, is onschuldig en zet alles op alles om dit te bewijzen. Sita Johanns helpt hem hierbij omdat ze rotsvast in zijn onschuld gelooft.
Het wordt een hels avontuur waarbij het leven van de geliefden van Tom op het spel staan.

ISBN: 9789400514034 – Uitgeverij A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 464 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De Horzel is een sublieme thriller die je in zijn greep houdt van het begin tot het einde.’

Hoofdpersonages

*****

Tom Babylon is een gerespecteerd rechercheur bij de politie van Berlijn. Hij is getrouwd met Anne en samen hebben ze een zoontje, Phil. Hij is geobsedeerd door de zoektocht naar zijn zusje Viola die als kind spoorloos verdween. Als de bekende zanger Brad Galloway op brutale wijze vermoord wordt wijzen alle bewijsstukken in de richting van Tom als dader. Hij moet onderduiken voor de politie en kan hiervoor rekenen op de hulp van zijn jeugdvriend Bene.
Sita Johanns werkt als psychologe voor de politie. Zij en Tom zijn goede vrienden. Zij is ook zowat de enige die rotsvast overtuigd blijft van zijn onschuld. Ze helpt hem stiekem om uit te zoeken wie de echte dader is.
— Marita

Sfeer

*****

De Horzel is een heel spannend verhaal. Het is één van die boeken waarbij je spijt hebt dat je aan de laatste bladzijde gekomen bent. Het is het derde boek in de serie over Tom Babylon en het is indrukwekkend hoe de schrijver Marc Raabe erin slaagt om al in de vorige boeken feiten mee te geven die in een volgend boek belangrijk zullen zijn. Toch kan je elk boek perfect afzonderlijk lezen.
Marc Raabe slaagt erin om je sympathie te laten voelen voor zijn held Tom Babylon, waardoor je je nog meer betrokken voelt bij het verhaal en met de hoofdpersoon.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Marc Raabe is vlot. Hij sleurt je vanaf het eerste moment mee in het verhaal. Hij is een genie in het bedenken van het plot van zijn boeken. Verhalen uit het verleden en het heden laat hij moeiteloos in elkaar overvloeien. Psychologisch is het verhaal ijzersterk. Hij sluit De horzel af met een cliffhanger van jewelste, waardoor je het volgende boek liefst meteen zou willen kunnen lezen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Tom kijkt Gisell na en wacht tot ze om de hoek is verdwenen. Dan duwt hij de deur open en betreedt Benes rijk. Zijn jeugdvriend rommelt wat in een lade en kijkt nauwelijks op. Het zilveren kruis bungelt rusteloos aan zijn ketting.
‘Zeg maar niks,’ bromt Bene, kennelijk heeft hij het over Gisell.
‘Daar staat mijn hoofd ook niet naar,’ zegt Tom.
Bene gromt, loopt naar de bar, pakt er iets achter vandaan. Zacht gerinkel.
Tom laat zich in de fauteuil tegenover Benes bureau vallen. Hij merkt dat zijn handen trillen en grijpt de leuningen vast.
Bene loopt terug, vult twee borrelglazen met een kristalheldere vloeistof uit een karaf en schuift er eentje over tafel in Toms richting. Het glas trekt een vochtig spoor over de leren bekleding van het bureaublad tussen hem en Tom.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een zonnige dag, onder een parasol met een glaasje witte wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

464 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.