Recensie: Marc Raabe – Kamer 19

Recensie: Marc Raabe – Kamer 19


Tijdens een groot filmfestival in Berlijn krijgen de toeschouwers een snuffmovie te zien. De dochter van burgemeester Otto Keller wordt op het scherm voor de ogen van het aanwezige publiek op brutale wijze door een mededeling van de dader dat dit slechts het begin is.
Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet, bijgestaan door psychologe Sita Johanns. Reeds bij aanvang van hun onderzoek ervaren ze dat ze van hogerhand tegengewerkt worden. Ze krijgen het gevoel dat de burgemeester en een aantal andere hooggeplaatste personen iets te verbergen hebben. Dan wordt er opnieuw een meisje ontvoerd. Telkens weer komt het getal 19 naar boven.
Tot haar ontsteltenis ontdekt Sita dat er een link is tussen de moorden en een traumatische ervaring uit haar jeugd. En wie is het kind dat als twee druppels water lijkt op Viola, het sinds twintig jaar vermiste zusje van Tom?

ISBN: 9789400514027 – Uitgeverij A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 460 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Kamer 19 is een ijzersterke en angstaanjagende thriller die je van de ene verrassing in de andere brengt.’

Hoofdpersonages

*****

Tom Babylon en Sita Johanns onderzoeken de moord op de dochter van burgemeester Otto Keller. Tom en Sita kennen elkaar van een vorige zaak waarin ze ook samenwerkten, Sleutel 17.
Twintig jaar geleden verdween Viola, het jongere zusje van Tom, spoorloos. Tom blijft erdoor bezeten om zijn zus terug te vinden. Zijn echtgenote Anne heeft het moeilijk met de aandacht die hij hieraan blijft geven. Toms obsessie om zijn zus terug te vinden belet hem soms om zich voldoende te concentreren op zijn job.
Sita heeft een donkere huidskleur. Sedert haar kinderjaren werd ze hierom dikwijls gepest. Als tiener had ze een traumatische ervaring, die nu nog steeds zijn sporen nalaat. Ze heeft hier nog met niemand over gepraat, zelfs niet met Tom met wie ze nochtans een goede band heeft. Ze krijgt het hiermee nog moeilijker wanneer haar verleden een rol blijkt te spelen in de moord en ontvoering van de jonge meisjes die ze proberen terug te vinden.
— Marita

Sfeer

*****

De spanning in Kamer 19 is om te snijden. Niet alleen het verhaal over de vermoorde en ontvoerde meisjes houdt je in zijn greep, ook de traumatische ervaring uit Sita’s verleden laat je op het puntje van je stoel zitten. Kamer 19 is een psychologisch sterke thriller.
Om de sfeer in dit boek optimaal aan te voelen is het een pluspunt om eerst het vorige boek rond Tom Babylon, Sleutel 17, gelezen te hebben. Het maakt het gemakkelijker om de verhouding tussen de verschillende personages beter te begrijpen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Marc Raabe weet je met Kamer 19 vanaf de eerste bladzijde te boeien. Net zoals in het eerste boek uit de reeks rond Tom Babylon weet hij moeiteloos een verband te leggen tussen de hedendaagse gebeurtenissen en het verleden. Marc Raabe is een meester in het beschrijven van zijn personages zodat hij erin slaagt dat je een zekere band met hen voelt.
— Marita

Passage uit het boek

‘Tom hoort driftige tikken van een wandelstok op de vloertegels in de gang. Dan een schurend geluid, als van een grendel die opzijgeschoven wordt. Het kleine, ruitvormige raampje in de deur lijkt vanzelf open te gaan.
‘Bent u gevolgd?’ De stem vanuit de gang kraakt als een oude boom. Alleen hebben bomen meestal geen Saksisch accent.
‘Ik ben niet achterlijk,’ moppert Tom, ‘ maar ik heb het koud. Doe de deur open, Morten. U hebt mij gebeld, niet andersom.’
In het raampje verschijnt Mortens doorgroefde gezicht in het schijnsel van een oude zaklamp, waarmee hij Tom beschijnt. Wantrouwend bekijkt hij zijn bezoeker en hij trekt verbaasd zijn haarloze wenkbrauwen op als hij ziet dat Tom naakt is.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een zonnige lentedag, in de zon beschut tegen de wind met een koud glas frisdrank bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

460 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.