Recensie: Margje Woodrow — Snitch

Recensie: Margje Woodrow — Snitch


Roos en Quinty zijn al jarenlang beste vriendinnen. Maar wanneer Fenna bij hen in de klas komt, kiest Quinty ineens voor Fenna. Roos voelt zich afgedankt en reageert heftig op Fenna’s getreiter. Op school en thuis wordt Roos als een probleem gezien. Ze krijgt zelf ritalin voorgeschreven. Maar Roos weigert de pillen in te nemen.
Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij duistere praktijken. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

ISBN: 9789026145209 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 267 – Young Adult


*****

5 van de 5 sterren – Emma

Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Meeslepend, spannend en een boek dat je in een keer uitleest, ook als je al ver boven de 13 bent.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages zijn Roos en Quinty. Zij waren ooit beste vriendinnen, totdat Quinty ineens veel meer met Fenna omgaat, het nieuwe meisje van de klas. Roos voelde zich hierdoor heel erg afgedankt. Quinty is een typische meeloper. Ze volgt Fenna overal naartoe en ze doet dingen die ze eigenlijk helemaal niet wil doen. Op deze manier raakt ze steeds meer verwikkeld in een situatie waar ze bijna niet meer uit kan komen. Roos daarentegen wordt gezien als een probleemkind. Juist terwijl zij dat het minste is. Ze is een temperamentvol en chaotisch meisje met een heel druk hoofd. Doordat ze voor zichzelf opkomt tegenover Fenna en haar vriendinnen, raakt ze vaak in de problemen. Om haar rustiger te krijgen, krijgt ze ritalin voorgeschreven en praat ze op school met een maatschappelijk werker.
— Emma

Sfeer

*****

De sfeer was heel spannend. Dit kwam onder andere door de perspectiefwisseling tussen Roos en Quinty. Hierdoor zaten er soms cliffhangers aan het einde van de hoofdstukken waardoor je wel door moest lezen. Ook door de heftige gebeurtenissen, die zich meer en meer opstapelden naarmate je verder kwam in het verhaal, werd het heel spannend en vroeg ik mij steeds meer af of het nog goed zou komen en hoe het zou aflopen.
— Emma

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl was heel toegankelijk en het boek las snel weg. Het taalgebruik was makkelijk en door het gebruik van WhatsApp berichtjes tussendoor werd het heel leuk om te lezen. Het past ook heel goed bij het genre jeugdthriller, juist door de toegankelijkheid qua taal en het taalgebruik van nu.
— Emma

Passage uit het boek

“Heb je bewijs? Want het zal jouw woord tegen het onze zijn. Je hebt alle schijn tegen je, hoor, mevrouwtje ADD. Met jouw ritalin is de ellende rondom Sanne en Fenna begonnen. Door de ogen van de politie bekeken dan, hè? Een paar dagen geleden was er nog niets aan de hand en moet je kijken in welke toestand we nu zijn beland? Dus wees nou maar wijs en hou je kop.”

Leesvoorschrift

Dit boek kun je het best lezen op een plek waar je heel lang achtereen kan zitten, want als je eenmaal begonnen bent, wil je hem in een keer uitlezen ook.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

267 pagina’s
dikke-pil

Ook al gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.