Recensie: Marieke ten Berge & Jesse Goossens – Het dierenvriendenboek

Recensie: Marieke ten Berge & Jesse Goossens – Het dierenvriendenboek


Je kent ze vast wel: de vriendenboekjes die kinderen voor elkaar invullen. In dit boek hebben 75 dieren die je in de Rotterdamse Diergaarde kunt vinden – van de Thaise cobra tot de Ecuadoriaanse roodvoetvogelspin en van de okapi tot de zwarte neushoorn – hun feiten voor je op een rijtje gezet. Lees over hun superkrachten en geheime wapens, over wat ze eten en door wie ze opgegeten worden, over hun grootte, gewicht, snelheid, soort – en over de bijzondere dingen waarvan ze vinden dat je dat écht nog over ze moet weten.
Want wist jij dat een tapir over de rivierbodem kan wandelen, met zijn neus als snorkel? Dat een nijlkrokodil het hardste kan bijten van alle dieren – vijf keer harder dan een leeuw? Of dat het de schuld is van een Amerikaanse president dat piranha’s zo’n slechte reputatie hebben?

ISBN: 9789047714552 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 96 – Informatief kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een leuk en leerzaam dierenboek dat ook nog prachtig is vormgegeven.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Het dierenvriendenboek leer je 75 bijzondere dieren kennen aan de hand van een door henzelf ingevuld vriendenboekje. Buiten de ‘standaardinformatie’ (wetenschappelijke naam, leefgebied, gewicht, lengte en leeftijd) krijg je ook wat bijzonderdere informatie, zoals het geheime wapen, de grootste bedreiging en de superkracht van het dier. Verder staat achterin het boek informatie over verschillende natuurbehoudsprojecten en wat je zelf kunt doen om het leefgebied van de wilde dieren te behouden.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Elk dier vertelt over zichzelf op een leuke, kindvriendelijke en toch informatieve manier. Leuk detail is dat elk dier een ander handschrift heeft waardoor ze nog iets meer persoonlijkheid krijgen. De illustraties van elk dier zijn prachtig en zo krijg je een goed beeld van hoe het dier eruitziet (want de naam koeneusrog is toch vrij abstract).
— Ies

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

Het dierenvriendenboek is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar die geïnteresseerd zijn in wilde dieren. Het boek is ook prachtig om samen met jongere kinderen te bekijken en de dieren te bespreken.
— Ies

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

96 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.