Recensie: Marieke ten Berge – Kleur

Recensie: Marieke ten Berge – Kleur


Een jongen doet niets liever dan tekenen. Zijn grauwe leven vult zich door de tekeningen die hij maakt. Zelfs de cijfers van zijn schoolwerk veranderen in de vrolijkste figuurtjes.
Als hij een grote doos met kleurpotloden krijgt, worden zijn hoofd en de hele wereld met kleur gevuld.

ISBN: 9789047713807 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een tekstloos prentenboek over een fantasierijke jongen.’

Verhaallijn

*****

In Kleur is te zien hoe een jongen op zijn kamer aan het kleuren is. Op de prent erna zie je dat hij op de klok kijkt met een verschrikte gezichtsuitdrukking en daarna gaat hij op de fiets naar school. Vervolgens zie je allerlei situaties waarin de jongen gaat kleuren en hiermee zijn fantasie de vrije loop laat. Ook komt de jongen nog een keer een andere jongen tegen, maar mij was niet helemaal duidelijk wat dit toevoegt aan het verhaal.
Het boek bevat geen tekst, wat het voor mij soms wat onduidelijk maakt wat de illustrator bedoelt met de illustraties. Daarnaast bevindt de jongen zich regelmatig op verschillende plaatsen, zoals thuis, op school, op het strand en in het bos. Deze plaatsen volgen zich wat mij betreft te snel op, waardoor het wat ongeloofwaardig is.
— Eline

Illustraties

*****

Kleur bevat illustraties in verschillende vormen. Zo zie je soms een paginagrote illustratie en zie je daarna verschillende kleinere illustraties op één pagina. Deze afwisseling vond ik prettig en geeft het boek een speels effect.
De kleuren in de illustraties zijn vrij grauw, wat het boek voor mij een sombere uitstraling gaf. Ik kreeg hierdoor het idee dat de jongen ongelukkig en misschien zelfs wel depressief is. Als de jongen gaat tekenen, dan zijn deze tekeningen wel in heldere kleuren gemaakt.
— Eline

Voor wie is het boek?

Kleur is geschikt om te gebruiken bij kinderen vanaf vier jaar. Je kunt de prenten dan bekijken en er zelf een verhaal bij bedenken.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.