Recensie: Marijke van den Elsen – Lekker fout

Recensie: Marijke van den Elsen – Lekker fout


Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen verandert haar leven voorgoed. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en zelfs Fieke een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Pas wanneer ze hoort waarom haar voorgangster zo plotseling ontslag heeft genomen, gelooft ze en vertrouwt ze Erik. Maar is dat wel terecht?

ISBN: 9789086603633 – Uitgeverij Ellessy – Aantal pagina’s: 494 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende roman boordevol humor.’

Hoofdpersonages

*****

Kim is een jonge vrouw die pas is achtergelaten door haar ex- verloofde Stijn. Ze heeft een zoontje, Max. Angela is de buurvrouw van Kim en wordt een goede vriendin van haar. Haar vriend Julian en zijn vriend Erik helpen bij het ontmaskeren van de ietwat foute baas van Kim. Jan, haar baas, lijkt wel lief en onschuldig, maar dat is hij echter niet. Erik en Kim beginnen meer voor elkaar te voelen, maar Raoul, de zoon van Jan, gooit roet in het eten. Fieke en Kim hebben een roerig verleden, maar leggen dit toch naast zich neer om samen te kunnen werken en een ijzersterk team te vormen.
— Mariska

Sfeer

*****

Het verhaal is heel erg humoristisch en spannend. Je ziet verbanden in het verhaal en die verbanden kun je alleen ontdekken door snel door te lezen. Doordat Kim en Erik om elkaar heen draaien, krijgt het verhaal ook nog een romantisch tintje.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

De schrijfster heeft een vlotte schrijfstijl en weet de situaties goed te beschrijven, waardoor je alles voor je ziet. Dit maakt het een heerlijk boek om te lezen met daarbij de nodige tranen van het lachen.
— Mariska

Passage uit het boek

Mascha negeert mijn opmerking en vraagt. “Vertel. Wie is het?
Wat doet ie? En hoe ziet hij eruit?”
Wat kan ik allemaal aan haar vertellen?
“Nou, hij heet Erik, hij is lang, blond met blauwe ogen, eh, eigenlijk is hij best wel knap en eh, nou ja ook wel stoer.”
Ik ben heel erg blij dat Erik er nu niet bij is. In gedachte zie ik hem lachen als hij dit zou horen. Zo’n half ‘zie je wel’-lachje. Zo lacht hij wel vaker als hij me plaagt.
“Zo, jij hebt het flink te pakken.”
“Wat zeg je?”
“Je was net helemaal van de wereld, zo’n dromerige blik in je ogen.”

Leesvoorschrift

Dit boek is heerlijk om te lezen in het zonnetje met een zacht briesje door de haren en natuurlijk een koud drankje binnen handbereik.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

494 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.