Recensie: Megan Abbott – Daag me uit

Recensie: Megan Abbott – Daag me uit


Coach Colette begint het nieuwe schooljaar met als enige doel haar cheerleaderteam naar de top te brengen. Haar groeiende populariteit zet kwaad bloed bij cheerleaders Beth en Addy, tot nu toe de meest geliefde meiden op school.
Een zelfmoord vestigt onverwacht de aandacht van de politie op coach Colette en haar team. Addy probeert de waarheid over de zelfmoord te achterhalen. Zij komt tot de ontdekking dat de lijn tussen loyaliteit en liefde gevaarlijk terrein is.

ISBN: 9789044343083 – The House of Books – Aantal pagina’s: 285 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een onwijs spannende thriller, waarbij je niemand kunt vertrouwen.’

Hoofdpersonages

*****

Beth is het populairste meisje van de school en zal er alles aan doen om die populariteit te behouden. Ze is de captain van het cheerleaderteam. Op sommige momenten merk je echt dat ze ook maar een mens is, maar op de meeste momenten is ze keihard en kan je niets anders doen dan een hekel aan haar krijgen.
Addy is de beste vriendin van Beth en de luitenant van het cheerleaderteam. Daag me uit is ook geschreven vanuit Addy’s perspectief. Addy is net als Beth keihard, maar ze is toch een stuk vriendelijker dan de gemene Beth. Echter weet je op een gegeven moment echt niet meer wie nu erger is, want er komen steeds meer gruwelen van Addy aan het licht.
Colette is de nieuwe coach van het team en zal er alles aan doen om de meisjes perfect te trainen en het team aan de top te brengen. Het team is al gauw helemaal gek op Colette, alleen Beth niet. Beth zal er dan ook alles aan doen om het regime van coach Colette ten val te laten brengen. Dit blijkt toch een stuk makkelijker als de geheimen van coach Colette bij Beth terechtkomen.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer is om te snijden, de rivaliteit tussen Beth en Addy wordt met de bladzijde erger. Daag me uit is een echte pageturner, want op een gegeven moment ben je het spoor echt helemaal bijster en wil je graag weten hoe het nou echt zit. Elk tienermeisje heeft geheimen en elk tienermeisje liegt.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Megan Abbott heeft een vlotte schrijfstijl, er gebeurt ook continu wel wat en dat vond ik erg fijn. Persoonlijk begreep ik niet veel va stukjes waar de stunts en alles werden verteld, maar dat komt ook doordat ik zelf geen ervaring heb met cheerleaders.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Na de training sta ik bij coach in haar achtertuin, wij tweeën. Ze heeft mij uitgenodigd. Alleen mij.
We hebben het niet over Sergeant Will gehad. Nog niet.
Coach probeert me te helpen met mijn salto achteruit vanuit stilstand, die op zijn zachtst gezegd zwak te noemen is. Het is gewoon een strakke salto achteruit vanuit een staande positie, een van die stunts die elke echte cheerleader doet met twee vingers in haar neus. RiRi beweert dat cheerleaders op de universiteit ze op feestjes doen – ‘Saltocheck!’ – om te zien hoe dronken ze zijn.
Coach legt een van haar handen op mijn middel en zodra ik van de grond kom, trekt ze met de andere hand mijn knieën omhoog, waarbij ze me hard omdraait. Haar armen als een propeller.
Ze is volledig geconcentreerd, kijkt me niet recht aan en behandelt mijn lichaam alsof het een nieuwe machine is waarvan sommige onderdelen nog niet zijn warmgedraaid. En dat is het ook.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek als je lekker op bed ligt voor het slapengaan. Heerlijk weggestopt onder de dekens en laat je compleet meezuigen in het verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

285 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.