Recensie: Merel Morre – Dons op mijn tanden

Recensie: Merel Morre – Dons op mijn tanden


Dons op mijn tanden gaat over mensen, kijken, een verdwaalde superheld, MH17, liefde, gedoe, oorlog, meningen, een dode vogel. En over jou en mij. Natuurlijk gaat het over jou en mij. Kies een bladzijde, neem een hap of laat je bijten.
Dons op mijn tanden is de tweede bundel van Merel Morre. In 2013 verscheen bij Uitgeverij Palmslag haar debuutbundel Met mijn ogen dicht ik alles heel.

ISBN: 9789491773327 – Uitgeverij Palmslag – Aantal pagina’s: 104 – Poëzie


*****

4 van de 5 sterren — Kelly


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verrassend, diepgaand, licht, gevoelig, vol humor en spelend met taal vult de Merel Morre de pagina’s in deze mooie bundel.’

Sfeer

*****

Dons op mijn tanden is een erg toegankelijke dichtbundel, en dus ideaal voor zowel gevorderd als beginnend poëzielezer. De gedichten gaan over het leven; soms luchtig, soms diepzinnig. De gedichten raken je als lezer, geven soms een bedrukkend gevoel, soms hoop maar ook vaak een lach op je gezicht.
— Kelly

Schrijfstijl

*****

Wat vooral meteen opvalt aan de schrijfstijl van Merel Morre is dat het zo ontzettend raak en treffend is. Haar woordkeuze is scherp en vaak dubbelzinnig in opvatting waardoor haar gedichten je meermaals aan het denken zetten.
— Kelly

Passage uit het boek

Als ik dingen
denk te kunnen
grijpt juist de angst
je bij de lurven
en als ik dingen
beter laat
dan nooit

Leesvoorschrift

Dons op mijn tanden is een perfecte dichtbundel voor thuis, onderweg naar werk of op vakantie. Laat de woordkunsten van Merel Morre je meevoeren en overdonderen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

105 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.