Recensie: Michel de Boer – Raket naar de maan

Recensie: Michel de Boer – Raket naar de maan


Eddy en Debbie gaan naar de maan. Ze hebben er veel plezier. Als ze ‘s avonds in hun raket in bed liggen, krijgt Eddy ineens een zwaar gevoel in zijn buik. Hij heeft last van heimwee. Wat nu?

ISBN: 9789087820565 – Uitgeverij Buddy Books – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal over het moeilijke onderwerp heimwee, met vertederende illustraties.’

Verhaallijn

*****

In dit verhaal lees je hoe Eddy en Debbie samen naar de maan reizen. Het is super op de maan! Ze hebben het heel erg naar hun zin, maar dan krijgt Eddy een heel raar gevoel in zijn buik. Hij heeft last van heimwee! Gelukkig weet Debbie een oplossing. Er is in Raket naar de maan goed gelet op de taal die kinderen anno 2020 begrijpen. Zo lees je over een selfie nemen en zie je regelmatig dat Eddy en Debbie een foto maken van iets dat zij zien. Ook zijn er achterin het boek nog tips opgenomen. Deze zijn geschreven door een psycholoog en bieden goede handvatten over hoe om te gaan met kinderen die heimwee hebben.
— Eline

Illustraties

*****

Raket naar de maan heeft prenten die steeds van de ene naar de andere pagina doorlopen. Hierdoor is er veel ruimte voor kleinere details. Ook zijn Eddy en Debbie steeds goed te herkennen. En op elke illustratie is ook nog eens een heel bijzonder eendje te vinden…
— Eline

Stukje uit het boek

‘‘Eddy en Debbie gaan met een raket naar de maan. Samen tellen ze af: ’10… 9…. 8… 7… 6… 5… 4… 3… 2… 1… START!’ De raket schiet dwars door de wolken. ‘Op naar de MAAN!’ juicht Debbie. ‘Dag AARDE’, fluistert Eddy.’’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf de kleuterleeftijd. Het verhaal is kort en krachtig en hierdoor zullen deze kinderen hun aandacht goed bij het verhaal kunnen houden. Het boek is daarnaast aan te raden bij kinderen die heimwee hebben. Raket naar de maan geeft goede tips over hoe je daarmee om kan gaan, zowel als kind als de volwassene.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.