Recensie: Michel van Egmond – Kieft

Recensie: Michel van Egmond – Kieft


Kieft is het verhaal van voetballer Wim Kieft en zijn strijd tegen de verslaving aan drugs en alcohol. De spits van, ondermeer, Ajax, PSV en Oranje kijkt terug op zijn verslaving en afkickpogingen tijdens en na zijn voetbalcarrière. Tegenwoordig is hij voetbalcommentator en bezoekt, nu hij weer clean is dagelijks bijeenkomsten van de Narcotics Anonymus.

ISBN: 978 90 6797 0846 – Voetbal International – Aantal pagina’s: 366 – Winnaar NS Publieksprijs – Beste boek 2014


*****

1 van de 5 sterren — Rop


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Een hoofdstuk lezen is genoeg,de rest is een herhaling van zetten, hier en daar gelardeerd met anekdotes uit het voetballeven van Kieft.’

Hoofdpersonages

*****

Hoofd- en enige personage is Wim Kieft. Het gebrek aan personen uit met name zijn nabije omgeving zoals ex-vrouw en kinderen weerspiegelt de oppervlakkigheid van het boek.
— Rop

Sfeer

*****

De herhaling gaat irriteren; bijeenkomst van Narcotics Anonymus, stukje uit de carrière, hoe voelt hij zich nu? En steeds maar weer die kopbal tegen Ierland in 1988. En dan weer opnieuw.
— Rop

Schrijfstijl

*****

Kennelijk voor voetballers geschreven die het in de bus naar een wedstrijd in Groningen kunnen lezen. Vraagt niet veel van de lezer, geen diepgang. Grote letters en veel witruimte tussen de regels.
— Rop

Passage uit het boek

‘Een dag later zat Wim Kieft mokkend op de bank van het Müngerdorfer Stadion, voor de openingswedstrijd van het EK van 1988 tegen Rusland. Hij was daar een van de weinige Nederlanders die hartgrondig hoopte dat Oranje zou verliezen. Ja, Natuurlijk hoopte ik dat we zouden verliezen. Dat is toch Normaal? Ik vind het hypocriet om te zeggen dat het niet zo is. Nee ik hoopte dat het voorin niet zo lekker zou lopen. Zeker omdat ik op de trainingen ook nog eens merkte dat Van Basten op dreef begon te raken.’

Leesvoorschrift

12-biertje

Als je het wilt lezen doe het dan in de trein op weg naar een wedstrijd en pik vooral de anekdotes eruit.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

0%

100%

Hoe dik is de pil?

366 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.