Recensie: Myrthe van der Meer – Kalf

Recensie: Myrthe van der Meer – Kalf


Kalf is een prachtig verhaal over twee telgen uit een vermaard acteursgeslacht.
De oude Onno Kapteijns, die als acteur beroemd werd in Amerika en onlangs een Oscar heeft gewonnen en zijn kleinzoon Jurgen, die op zijn beurt een Gouden Kalf kreeg voor zijn acteerprestaties. Onno komt plotseling terug uit Amerika om samen met zijn kleinzoon een laatste roadtrip te maken. Dit wordt een bijzondere trip want ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Tijdens hun reis dwars door Nederland vechten zij hun familievete uit.

ISBN: 9789 044 342 932 – The House of Books – Aantal pagina’s: 304


*****

4 van de 5 sterren — Joke


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Een persoonlijk ontdekkingstocht van twee familieleden in de vorm van een roadtrip. Een roman vol vaart, humor en hartverscheurend verdriet.

Hoofdpersonages

*****

Onno Kapteijns is wereldberoemd acteur en heeft net een Oscar in de wacht gesleept als hij te horen krijgt dat hij kanker heeft. Zijn laatste wens is een roadtrip maken door Nederland met zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Deze dertigjarige Jurgen heeft net een Gouden Kalf gewonnen. Buiten hun liefde voor acteren hebben de mannen niks gemeen. Behalve dan een gruwelijke hekel, aan elkaar.
— Joke

Sfeer

*****

Kalf gaat razendsnel door de opeenvolging van emotionele uitbarstingen en de haarscherpe dialogen die vol cynische humor zitten. Daarbij vergeet de schrijfster niet de omgeving in mooie zinnen te beschrijven, waardoor je gewoon al lezende met de mannen meereist.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Heel beeldend en vlot geschreven. Als je één hoofdstuk hebt gelezen, kun je niet meer stoppen..
— Joke

Passage uit het boek

‘Een traag, rondgeribt wolkendek strekte zich uit tot de horizon. Het was alsof een al lang vergeten schilder met een paar forse halen van zijn kwast een tube loodwit had uitgesmeerd over het doek, maar daarbij vergeten was om er richting aan toe te voegen, beweging, zodat het geheel nu zwaar en roerloos boven hun hoofden hing.’

Leesvoorschrift

1.all-weather

Dit boek kan je overal lezen, vooral als je even wilt wegduiken in een andere wereld. Zet wel versnaperingen klaar, want stoppen is geen optie.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

304 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.