Recensie: Nathalie Pagie – Camping Oosthoek

Recensie: Nathalie Pagie – Camping Oosthoek


Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?
Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

ISBN: 9789022589243 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 276 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een meeslepend verhaal dat perfect in elkaar zit.’

Hoofdpersonages

*****

In Camping Oosthoek is de hoofdrol weggelegd voor Diana van Assendelft. Deze vrouw heeft een goede baan als echtscheidingsadvocate en komt uit een welgestelde familie. Haar man, John, komt van een wat minder fortuinlijke familie en de moeder van Diana heeft dit nooit kunnen accepteren.
Diana en John hebben samen drie kinderen.
Het verhaal begint met een scene waarin je leest dat Diana rond vier uur wakker wordt en er vervolgens achter komt dat er beslag is gelegd op de kapitale villa. John blijkt spoorloos en niemand lijkt te kunnen vertellen wat er precies aan de hand is. Dit is het startsein voor het verdere verhaal waarin veel onduidelijk blijft, maar alle puzzelstukjes langzaam in elkaar vallen.
Wanneer Diana een plek krijgt aangeboden op Camping Oosthoek, blijkt al snel dat Franco en zijn mannen een bijzondere handel drijven waarin Diana steeds dieper wordt gezogen.
— Eline

Sfeer

*****

Camping Oosthoek is een enorm spannend verhaal. Ik kon dit boek maar met moeite wegleggen omdat ik dolgraag wilde weten hoe het verhaal verder zou gaan.
Er waren momenten waarop ik dacht dat het verhaal nu een wat saaier verloop zou krijgen, maar dan werd ik in het volgende hoofdstuk weer aangenaam verrast en zat ik weer op het puntje van mijn stoel.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Al sinds het eerste boek ben ik enorm fan van Nathalie Pagie. Haar boeken zijn prachtig meeslepend geschreven, waardoor je jezelf als het ware in het boek waant.
Een extra pluspunt aan Camping Oosthoek is dat de passages waarin Brabanders aan het woord zijn, ook in een Brabants accent zijn opgeschreven. Hierdoor ging het verhaal voor mij nog meer leven.
— Eline

Passage uit het boek

‘Diana voelde haar telefoon trillen in haar broekzak. Het bleek een berichtje van Juliette die zich afvroeg waar ze bleef. Ze verzond een kort antwoord met een smiley, borg het toestel op en besloot terug te gaan. Toen ze Franco over de ‘Chilipeper’ had horen praten, wist ze precies waar hij op doelde. Dean had die ochtend een bericht uit zijn telefoon voorgelezen over een onbekende man die met een steekwond in zijn nek was gevonden naast de provinciale weg en nu in het ziekenhuis voor zijn leven lag te vechten. Niemand scheen te weten wie hij was en de politie vroeg om tips. Die zou zij niet geven, zelfs al kreeg ze opnieuw buikpijn als ze eraan dacht hoe Franco en Igor de man hadden toegetakeld. Ze had genoeg aan haar eigen sores, bovendien ging ze zich niet branden aan een afrekening tussen criminelen.
Ze draaide zich om en bleef als bevroren staan. De scheefliggende ogen van Igor, op nog geen halve meter van haar vandaan benamen haar de adem.
Hij knipperde niet toen hij de revolver tegen haar voorhoofd zette. ‘Ik heb al gezegd,’ raspte hij, met een stem die haar rillingen bezorgde, ‘wij houwen nie van pottenkijkers.’

Leesvoorschrift

Dit boek kun je het best lezen in de nazomer op een camping.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

276 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.