Recensie: Nicola Yoon – Alles wat je lief is

Recensie: Nicola Yoon – Alles wat je lief is


Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische Oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg.

ISBN: 9789 045 119090 – Uitgeverij Querido – Aantal pagina’s: 320 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren — Sophie


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit bijzondere boek wil je in één ruk uitlezen.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonen van dit boek zijn Olly en Madeline. Madeline is allergisch voor de buitenwereld en zit om die reden al haar hele leven opgesloten in haar brandschone huis. Ze verlangt ernaar om naar buiten te kunnen. Olly is Madeline ’s nieuwe buurjongen. Hij woont sinds kort naast haar met zijn rebelse zusje, bange moeder en mishandelende vader. Hij is het liefst de hele dag in beweging, hij kan geen moment stilzitten.

— Sophie

Sfeer

*****

De omgeving wordt duidelijk omschreven waardoor je het helemaal voor je ziet. Het wordt omschreven op de juiste plek en is niet een overbodige aanvulling. Hierdoor kan je je goed in Madeline verplaatsen.

— Sophie

Schrijfstijl

*****

Nicola Yoon maakt in dit boek gebruik van kleine illustraties met omschrijvingen waardoor het lezen leuker wordt. Ook is er af en toe een chatgesprek te zien tussen Madeline en Olly.
— Sophie

Passage uit het boek

‘Ben ik echt buiten geweest? Hoe rook het daar? Stond er wind? Hebben mijn voeten de grond geraakt? Ik voel aan mijn armen, mijn gezicht. Is mijn huid nu anders? En ik? Mijn hele leven droom ik er al van de wereld in te gaan. En nu ik het heb gedaan weet ik er niets meer van. Ik herinner me alleen Olly die dubbelklapte van de pijn. Alleen Olly die zei dat ik naar binnen moest.’

Leesvoorschrift

Ga op een zonnige dag met een koel drankje buiten zitten en verdiep je in dit boek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.