Recensie: Oliver Scherz – Een vriend als geen ander

Recensie: Oliver Scherz – Een vriend als geen ander


Je bent een eekhoorn. Kan een wolf dan je beste vriend zijn?
Hikke is een echte verzamelaar. Een versteend stuk hars, een mooie veer, een slakkenhuis… Als hij op een dag achter een libellenvleugel aanrent, rolt hij plotseling van een steile helling. Gelukkig komt hij niet tegen een rotsblok terecht, maar tegen iets zachts. Pas wanneer hij opkijkt, ziet hij tot zijn schrik dat hij tegen een grote wolf is gebotst!
Als hij beseft dat de wolf gewond is, besluit Hikke hem te helpen. Het wordt het begin van een bijzondere vriendschap, die niemand begrijpt. Want iedereen in het bos weet zeker dat een wolf nooit de vriend van een eekhoorn kan zijn…

ISBN: 9789021680279 – Uitgeverij Ploegsma – Aantal pagina’s: 121 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ontroerend (voor)leesboek met prachtige illustraties.’

Verhaallijn

*****

In Een vriend als geen ander leer je allereerst de eekhoorn Hikke kennen. Al snel komt ook de wolf Yurak in het verhaal voor. Dit boek bevat een paar heel spannende passages, die mooi worden afgewisseld met minder spannende delen. Het boek is heel beeldend geschreven en er is veel ruimte voor de emoties die de dieren steeds hebben.
— Eline

Illustraties

*****

Dit boek bevat een mooie afwisseling van grote illustraties en kleinere. De grote illustraties lopen vaak van de linker- over naar de rechterpagina. In elke illustratie is Hikke goed te herkennen aan zijn roze wangen. Zoals eerder beschreven, is er in de tekst veel ruimte voor de emoties van de dieren. Dit is ook terug te zien in de illustraties. De gezichtsuitdrukkingen zijn mooi gemaakt en duidelijk te herkennen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Met een paar sprongetjes daalde Hikke voorzichtig een stukje de helling af. Opeens raakte er een steen los. Voor Hikke zich ergens aan vast kon houden, nam die ene steen nog meer stenen mee en gleden zijn pootjes weg. Hij struikelde, sloeg over de kop en rolde naar beneden. Onder aan de helling botste hij op iets zachts. Hij stuiterde een eind terug en zag toen hij opkeek een groot dier met een dikke, zwartgrijze vacht liggen.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit boek zelf lezen. De tekst is goed te begrijpen voor kinderen van deze leeftijd.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.