Recensie: Pieter Feller – Kolletje & Dirk: daar is de wolf

Recensie: Pieter Feller – Kolletje & Dirk: daar is de wolf


Kolletje en Dirk gaan in het bos op zoek naar de wolf. Ze zien een staart, poot of oor tussen de struiken of achter een boom. Maar een wolf heeft toch geen pluimstaart? Of een wroetneus? Of stekels? Waar zit de wolf verstopt? Gelukkig heeft Kolletje haar toversokken aan!

ISBN: 9789024588701 – Uitgeverij L.S. Amsterdam – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een leerzaam boek over de natuur.’

Verhaallijn

*****

In Kolletje & Dirk: Daar is de wolf gaan Kolletje en Dirk met papa, mama en tante Laetitia het bos in om een wolf te zoeken. Steeds roept Kolletje: ‘Daar is de wolf!’ Maar dan blijkt dit toch een ander dier te zijn. Deze herhaling zorgt ervoor dat de kinderen al snel het verhaal mee gaan zeggen. Steeds wanneer blijkt dat het geen wolf is, worden de kinderen automatisch uitgenodigd om te benoemen wat voor dier zij zien.
Het is handig als kinderen al eerdere boeken van Kolletje door Pieter Feller & Natascha Stenvert hebben gelezen, want in dit boek worden de personages niet aan je voorgesteld.
— Eline

Illustraties

*****

In dit boek zijn Kolletje en Dirk steeds heel goed te herkennen. Zij hebben in elke illustratie een prominente plaats. De andere personages zijn ook steeds te herkennen, maar hier ligt minder de focus op.
De illustraties in Kolletje & Dirk; Daar is de wolf zijn steeds gemaakt over de gehele spread. Dit zorgt ervoor dat er veel ruimte is voor details. Er zijn op elke pagina heel veel verschillende dieren en planten te vinden. Veel van deze planten zullen de kinderen herkennen uit hun dagelijks leven en dit maakt het boek zo betekenisvol.
— Eline

Stukje uit het boek

”Daar is de wolf!’ ‘Dat is de eerste vliegende wolf die ik ooit heb gezien.’ zegt mama. ‘Een zweefwolf, zeker.’ zegt papa.’’ ‘Daar is de wolf!’ ‘Een wolf met een witte kont,’ grapt papa. ‘Dat moet dan de wittebillenwolf zijn.’ zegt mama.
Kolletje knijpt haar ogen stijf dicht, denkt aan een wolf met snelle poten, een lange staart en een grijsbruine vacht en zegt: ‘Katharina Orselia Laetitia!’’

Voor wie is het boek?

Kolletje & Dirk: Daar is de wolf is geschikt om voor te lezen aan kleuters. Ik heb het boek voorgelezen in mijn kleuterklas en de kinderen hebben er enorm van genoten. Vooral de kinderen die vaak in het bos komen, hadden veel herkenbare momenten bij het bekijken van de prenten in het boek.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.